familycouple
setuprateenter

İzmir Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
İzmir Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Arkeoloji Müzesi’ne ulaşım sağlanması oldukça kolaydır. Arkeoloji Müzesi İl Sağlık Müdürlüğü’nün karşısında yer almaktadır.

Müze 1927 senesinde ziyaretçiler için açılmıştır. Arkeoloji Müzesi’nde farklı zamanlara ait olan eserler sergilenmektedir. Eserlerin büyük bir bölümü, Bergama, Efes, Milet, Klazomenai, Teos ve İasos bölgelerinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılmıştır.

İzmir şehri ve çevresinin tarihini öğrenmek ve yüzlerce eseri görebilmek amacıyla her sene binlerce turist İzmir Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etmektedir. İzmir Arkeoloji Müzesi üç katlı bir binada hizmet vermektedir. Müze restoranlar, sergi salonu, kütüphane, eser dolapları ve laboratuvar bölümlerinden meydana gelmektedir.

İzmir Arkeoloji Müzesi’ni yerli ve yabancı birçok turist ziyaret etmektedir. Müze, 1924 senesinde ilk olarak Aziz Voukolos Kilisesi’nde “Asar-ı Antika Müzesi” adıyla inşa edilmiş ve zamanla kiliseden müzeye çevrilerek İzmir Arkeoloji Müzesi adıyla hizmete açılmıştır. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından 1927’de hazır hale getirilmiştir.

Üç kattan meydana gelen İzmir Arkeoloji Müzesi’nin en üst katında teşhir salonları yer almaktadır. Bronz, cam, yüzük taşları, pişmiş topraktan yapılan heykelcikler ve çanak çömlek teşhir salonunda bulunan tarihi eserlerdir. Orta katta bulunan teşhir salonlarında çoğunlukla mermerden yapılmış büst ve heykeller sergilenmektedir. Arkeoloji Müzesi’nin en alt katında ise mermerden yapılan mezar stelleri yer almaktadır.

1 Nisan- 1 Ekim tarihleri arasında 08.00-19.00 saatleri içerisinde, 1 Ekim- 1 Nisan tarihleri arasında 08.00-17.00 saatleri içerisinde müze ziyareti yapılabilir. Aynı zamanda müze dini bayramların ilk günü saat 13.00’a kadar kapalıdır.

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Müzeyi ziyaret edebilmek için öncelikle İzmir merkeze ulaşmak gerekmektedir. İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir’in Konak ilçesinin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Müze Konak ilçesinin merkezinde olduğu için ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. İzmir Arkeoloji Müzesi, Bahribaba noktasında hizmet sunmaktadır. Müzeye özel araçlar ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilir. Konak ilçesinden müzeye ulaşmak isteyen kişiler 43, 15 numaralı ESHOT otobüslerini kullanabilirler. Sarnıç ve Gaziemir’den 887, 152 otobüsleri, Konak Bahribaba’dan ise 27, 92, 156 numaralı otobüsler ile müzeye ulaşım sağlanabilir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış