familycouple
setuprateenter

İnciraltı Kent Ormanı Nerede, Nasıl Gidilir?

İnciraltı Kent Ormanı Nerede, Nasıl Gidilir?
İnciraltı Kent Ormanı Nerede, Nasıl Gidilir?

İnciraltı Kent Ormanı Nerede? İnciraltı Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir? İnciraltı Kent Ormanı Giriş Ücreti Ne Kadar? İnciraltı Kent Ormanı’ndan Neler Yapılır? İnciraltı Kent Ormanı’na Çadır Kuruluyor Mu? Sorularını sizin için bu yazımızda cevaplandıyoruz.

İnciraltı Kent Ormanı yol tarifi incelendiğinde oldukça avantajlı bir konumda yer almaktadır. Kolay ulaşım imkanı sayesinde gün içinde kentin karmaşasından kaçan çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Doğa ile iç içe olmak ancak şehirden de çok uzaklaşma şansı olmayanların çok sık ziyaret ettikleri alanlardan biri olan İnciraltı Kent Ormanı, Ege Bölgesi için önemli alanlardan biri olarak değerlendirilebilir. Doğal çeşitliliği ve yeşil alanları ile İnciraltı Kent Ormanı yılın her döneminde birçok ziyaretçiyi bünyesinde ağırlamaktadır.

İnciraltı Kent Ormanı Nerede?

İnciraltı Kent Ormanı adresi İzmir’in Balçova sınırları içinde yer almaktadır. İzmir merkezden bölgeye ulaşmak isteyenlerin Balçova ilçesine ulaşarak buradan kolayca gelmeleri mümkündür. Öte yandan konumu itibariyle şehir merkezi içinden toplu taşıma ile çok rahat bir ulaşım özelliğine sahiptir. Şehir merkezinden kaçmak isteyenler için şehre yakın en ideal doğal alanlar arasında yer almaktadır.

İnciraltı Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

İnciraltı Kent Ormanı ulaşım olanakları oldukça gelişmiştir. İzmir’in merkezi birçok noktasından toplu taşıma ile kolay ulaşım sağlanabilmektedir. Özel araçları ile gelmek isteyenler içinde otopark hizmetleri bulunmaktadır.

İnciraltı Kent Ormanı’na gitmek için şu yöntemler kullanılabilir:

  • Buca’dan 290 veya 671 numaralı otobüslere binerek Fahrettin Altay aktarma merkezine gelinir. Buradan da 311, 480 ya da 486 numaralı otobüsler ile İnciraltı durağında inilerek varış sağlanır.
  • Bornova’dan İzmir Metro ile Fahrettin Altay aktarma merkezine gelenler, buradan 311, 480 veya 486 numaralı otobüsler ile ulaşabilirler.
  • Konak’tan metro ile Fahrettin Altay aktarma merkezinden inerek, 311, 480 veya 486 numaralı otobüsler ile İnciraltı Kent Ormanı’na gelinebilir.
  • Karşıyaka’dan gelecekler ise Bostanlı’dan vapur ile Üçkuyular İskele’ye gelerek buradan 311, 480 ve 486 numaralı otobüsler ile ulaşabilirler.

İzmir’in merkezi birçok noktasından İnciraltı Kent Ormanı için toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüs, metro ve vapur ile bölgeye ulaşmak için başlangıç noktasında göre rota oluşturulmalıdır. 

İnciraltı Kent Ormanı Giriş Ücreti Ne Kadar?

İnciraltı Kent Ormanı giriş ücreti bulunmamaktadır. Oldukça geniş bir araziye kurulu alan, şehirden uzaklaşıp doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen herkes için farklı alternatifler sunmaktadır. 24 saat açık olan İnciraltı Kent Ormanı, ücretsiz giriş sayesinde her kesimden vatandaşın yararlanmasını sağlamaktadır. İzmir’in bunaltıcı kent ortamından Ege’nin doğal alanlarını keşfetmek isteyenler için en ideal rotalar arasında yer almaktadır. 

İnciraltı Kent Ormanı’ndan Neler Yapılır?

İnciraltı Kent Ormanı etkinlikleri kapsamında birçok farklı faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bölgede doğa yürüyüşleri yapmak, eşsiz güzelliklere sahip flamingoları izlemek, deniz kenarında rahatlamak ve doğa sporlarına karşı ilgisi olanların birçok etkinliğe katılarak doğada vakit geçirmesi mümkündür. Bu yönüyle birçok kesimden insanın beklentisini karşılamaktadır.

Orman içinde dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları bulunmaktadır. Ayrıca otopark ve hemen yakınında ilçe terminalinin de bulunması ulaşım olanaklarının da mümkün hale getirilmesini sağlamıştır. İzmirlilerin yanı sıra Türkiye genelinde birçok kişinin de ziyaret ettiği popüler doğal alanlardan biri olarak dikkat çekmektedir. 

İnciraltı Kent Ormanı’na Çadır Kuruluyor Mu?

İnciraltı Kent Ormanı çadır kampı düzenlenen belirli yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikler ile zaman zaman yapılmaktadır. Bölgede karavanla ve çadırla konaklama imkanlarına yer verilen çeşitli alanlar bulunmaktadır. Doğa ile iç içe olmak ve İnciraltı Kent Ormanı’nı keşfe çıkmak isteyen herkes için uygun etkinliklere yer verilmektedir. İnciraltı Kent Ormanı bu yönüyle doğa sporlarına da meraklı olan kişiler için önemli bir nokta olarak değerlendirilmektedir. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış