familycouple
setuprateenter

Güvercinada Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Güvercinada Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Güvercinada Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Güvercinada Kalesi Nerededir? Güvercinada Kalesi Nasıl Gidilir? Güvercinada Kalesi Giriş Ücreti Ne kadardır gibi sorularu bu yazımızda sizler için ayrıntılı şekilde cevaplandırıyoruz. Güvercinada Kalesi hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kültürel açıdan ve doğal güzellikler bakımından zengin Ege bölgesindeki Güvercinada kalesi, Aydın ilimiz sınırları içerisindedir. Aydın ili Kuşadası ilçesindeki Güvercinada il merkezine 61 kilometre uzaklıktadır. Güvercinada, doğal kayalıklardan meydana gelmiş olan şirin ve küçük bir adadır. El emeğiyle yapılmış bir geçit ile karaya bağlanmıştır. Güvercinada’yı karaya bağlayan bu geçidin uzunluğu ise 50 metredir ve yürüyüşle adaya ulaşılmaktadır. Ege’nin güzelliği dillere destan tatil bölgesi Kuşadası ‘nın simgelerinden bir tanesi olan Güvercinada kalesi, her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret akınına uğramaktadır.

Büyüleyici bir tarihi yapı olan Güvercinada kalesi, çevresinde pek çok kafeterya ve restoran bulunmaktadır. Güvercinada kalesi ziyaretinizde dinlenmek için ideal olan bu yerleri tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı tarihi olaya şahitlik eden Güvercinada Kalesi, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yapılmıştır.

Güvercinada Kalesi Nerededir?

Güvercinada Kalesi Aydın ilimizdedir. Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Kalesi Hacıfeyzullah Mahallesinde yer almaktadır. Güvercinada Kalesi güvercinlerle beraber pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Doğal olan manzarası ile mükemmel görünüme sahip Güvercinada Kalesi, Ege bölgesindeki ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Güvercinada’nın geçmişi Bizans dönemimde inşa edilmiş olan bir kaleye dayanmaktadır. Eski dönemlerde karadan bağımsız olan Güvercinada’ya sandallarla ulaşım yapılmaktaydı. Ancak daha sonra yapılan çalışmalar sonucunda karayolu ile de Güvercinada’ya ulaşım sağlanmıştır. Karadan uzaklığı 50 metre olan adaya ulaşım için bu alanda bulunan tekneleri de kullanabilirsiniz

Güvercinada Kalesi Nasıl Gidilir?

Güvercinada Kalesi’ne ulaşım için öncelikle, tabiatın fazlası ile cömert davrandığı Kuşadası ilçe merkezine gelmeniz gerekmektedir. Kuşadası, Aydın il merkezine 71 km mesafededir. Kuşadası’na şehirler arası otobüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Kuşadası ilçe merkezine geldikten sonra sahili takip ederek Güvercinada Kalesi’ne gidebilirsiniz.  

Güvercinada Kalesine, Aydın il merkezinden yola çıkarak ortalama olarak 1 saat içinde varabilirsiniz. Güvercinada Kalesi yolu otobandır. Bundan dolayı adaya ulaşım çok kolay olmaktadır.

Güvercinada Kalesi Giriş Ücreti

Güvercinada Kalesi Girişinde ücret alınmamaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış