familycouple
setuprateenter

Gündoğdu Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Gündoğdu Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Gündoğdu Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ege Bölgesi'nin İzmir iline bağlı Konak ilçe sınırında Kültür mahallesinde Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Gündoğdu Meydanı İzmir'de gezilecek popüler yerler arasında yer almaktadır. Gündoğdu Meydanı; konser, organizasyon, miting ve kutlamaların yapıldığı alandır. Gündoğdu Meydanı, 1999 yılında 1. Kordon'un İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin denizi doldurma projesi sayesinde İzmir'in Konak ilçesinde yapılan en popüler meydan olmasından dolayı çok fazla yerli ve yabancı turist çekmektedir.

Gündoğdu Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Ağacı anıtı, 2003'te heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yapılmıştır. Birçok organizasyona ev sahipliği yapan Gündoğdu Meydanı'nda Cumhuriyet Mitinglerinin sonuncusu, 13 Mayıs 2007'de düzenlenmiştir. Hala daha birçok organizasyon, konser, miting gibi birçok etkinliğin yapıldığı büyük ve popüler bir meydan halindedir.

Gündoğdu Meydanı'na Nasıl Gidilir?

İzmir'in popüler yerlerinden biri olan Gündoğdu Meydanı'na ulaşım şehrin konumu ve gelişmişlik seviyesi sayesinde oldukça kolaydır. Hem karayolu hem denizyolu hem de tren ve tramvayla ulaşım imkanı olan Gündoğdu Meydanı'na her gün binlerce yerli ve yabancı turistler gelmektedir.

Gündoğdu meydanına birçok ulaşım vasıtasıyla gitme imkanı vardır. Ağustos kapısı otobüs durağı Konak içinde yer alan Gündoğdu Meydanı'na en yakın otobüs durağıdır. Konak şehir içi otobüs hatlarından 253 ve 691 numaralı otobüsler Gündoğdu Meydanı'nın yakınından geçmektedir. Trenle meydana gelmek isteyen ziyaretçiler Menemen-Cuma ovası tren hatlarına binip Gündoğdu Meydanı'nın yakınındaki istasyon durağında inebilmektedir.

Vapurla gelmek isteyen ziyaretçiler, Alsancak-Bostanlı ve Alsancak-Karşıyaka vapur hatlarıyla Gündoğdu Meydanı yakınlarına gelebilirler. Konak bölgesi kültür mahallesinde bulunan Gündoğdu Meydanı'na en yakın tramvay durağı 6 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Alsancak iskele tramvay durağına gelen yerli ve yabancı turistler 6 dakikalık yürümeyle Gündoğdu Meydanı'na ulaşabilmektedir. İzmir iline şehirlerarası otobüs terminalinden gelen yolcular Konak ilçesindeki otobüs durağından, Adnan Menderes havalimanından gelen yerli ve yabancı turistler tramvay ve otobüs durağından ve deniz yoluyla gelen ziyaretçiler de vapurla Gündoğdu Meydanı'na kolayca ulaşabilmektedir.

Gündoğdu Meydanı'nda Yemek Yenilecek Yerler Neresidir?

İzmir'in Konak ilçesin kültür mahallesi Atatürk caddesinde yer alan Gündoğdu Meydanı'na en yakın restoranlar arasında, Zaferin Yeri Restoran ilk sırada yer almaktadır. Gündoğdu Meydanı'na e yakın olan Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve müşterilerine İzmir Körfezi manzarası sunan Zafer’in Yeri Restoran, taptaze deniz mahsulleri ve lezzetli tatlıları ile ünlü bir restorandır. Zafer'in Yeri Restoran butik balıkçı konsepti ile hizmet veren restoranın menüsünde; fava, turp otu, cibes, kuru börülce, patlıcan dövme, biber tarator ve ayva salatası gibi meze çeşitleri ile birlikte lakerda vardır. Ayrıca levrek marin, deniz mahsullü sandal, enginarlı karides, mumlu havyar gibi deniz mahsulleri, hamsi lokum ve ballı kalamar gibi ara sıcaklar ve barbun ve çinekop gibi taze deniz mahsulleri ve çıtır kabak, irmik helvası ve ayva tatlısı gibi tatlı çeşitlerini bünyesinde barındırmaktadır. Lezzetli yemek ve tatlılarıyla Gündoğdu Meydanı'nda birçok yerli ve yabancın turistin uğradığı mekânların başında yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış