familycouple
setuprateenter

Gemile Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Gemile Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Gemile Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Gemile Adası nerededir? Gemile Adası’na nasıl gidilir? Gemile Adası hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Gemile Adası ülkemizin hangi bölgesinde bulunmaktadır? Gemile Adası’nın turistik açıdan önemi nedir? Gemile Adası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Gemile Adası Nerededir?

Muğla’da bulunan Gemile Adası, Ortaçağ’da Smybola olarak bilinmektedir. Ölüdeniz Havzası içerisinde yer alan Gemile Adası’nda, milattan sonra beşinci yüzyıla kadar uzanan tarihi geçmişi ile pek çok tarihi kalıntıları görmeniz mümkündür.

Burası Doğa Akdeniz ve Avrupa ülkelerinin seyahat gemilerinin uğradığı ve ticaret yapılan uğrak yerlerden bir tanesidir.

Burada pek çok kilise ve şapel bulunmaktadır. Ayrıca bunlarında yanı sıra din eğitimi veren okullarda açılmıştır. Adanın en yüksek noktasında Aziz Nikolas Kilisesi bulunmaktadır. 1990 yılında yapılan pek çok araştırmaya göre bu adanın civarında toplamda 11 kilise tespit edilmiştir. Bu kiliselerde toplamda 4 tanesi Gemile Adası’nda, 1 tanesi Karacaören Adası’nda ve diğerleri ise Ölüdeniz ve Karacaören Koyu çevresindedir. Gemile Adası ve çevre Hristiyanlık alemi için oldukça önemli yerlerden bir tanesidir. Hatta burası Hristiyanlık aleminin merkezi olarak görülmektedir. Bu adada dini yapılar ve insanların yaşamış olduğu barınakları görebilirsiniz.

Gemile Adası’na Nasıl Gidilir?

Muğla ilinde bulunan Gemile Adası, antik kent olarak görülmektedir. Fethiye’den yaklaşık olarak 9 kilometre uzaklıkta bulunan Gemile Adası’na ancak deniz yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fethiye’nin güneyinde bulunan Gemile Adası, Kaya Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.

Muğla’ya tatile gelenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerden bir tanesi olan Gemile Adası’nda pek çok tarihi kalıntıları görmeniz mümkündür.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış