familycouple
setuprateenter

Gelidonya Feneri Nerede, Nasıl Gidilir?

Gelidonya Feneri Nerede, Nasıl Gidilir?
Gelidonya Feneri Nerede, Nasıl Gidilir?

Gelidonya Feneri nerededir? Gelidonya Feneri’ne nasıl gidilmektedir? Gelidonya Feneri özellikleri nelerdir? Gelidonya Feneri turistik özellikleri nelerdir? Gelidonya Feneri hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Gelidonya Feneri hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Gelidonya Feneri Nerededir?

Antalya’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Gelidonya Feneri, Likya Yolu’nda yapılan yürüyüş duraklarından bir tanesidir.

Türkiye’nin en yüksek deniz feneri konumun da olan Gelidonya Feneri, Akdeniz’in en güzel manzarasını misafirlerine sunmaktadır. Gelidonya Feneri, Akdeniz’in kılavuz deniz fenerlerinden bir tanesidir.

Gelidonya Feneri’nin eski adı Hiera Akra olarak bilinmektedir. Eski çağlarda kutsal fener olarak adlandırılmaktadır. Bu fener ayrıca Piri Reis zamanında Piri Reis’in haritasında Şilden Burnu olarak kayıtlarda yer almıştır. Gelidonya Feneri, deniz kıyısının 3 kilometre içerisinde kayalıklar üzerine inşa edilmiştir. Gelidonya Feneri, yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisi çeken ve sıkça ziyaret edilen bir yerdir. Gelidonya Feneri’nin kıyı şeridi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koruma altındadır.

Gelidonya Fenerine Nasıl Gidilir?

Antalya ili sınırlar içerisinde yer alan Gelidonya Feneri, Likya Yolu yürüyüş parkuru üzerinde yer almaktadır. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Gelidonya Fenerine gitmek biraz zamanınızı alabilir.

Gelidonya Feneri’nin Antalya il merkezine olan uzaklığı 103 kilometredir. Kemer’e olan uzaklığı ise 64 kilometredir. Antalya’nın meşhur koylarından bir tanesi olan Adrasan Koyuna olan uzaklığı ise 19 kilometredir. Antalya’nın en turistik yerlerinden bir tanesi olan Gelidonya Feneri, Antalya’nın Kumluca istikametine doğru gidilen yol üzerindedir. Buraya gidebilmek için Adrasan yol ayrımından girmeniz gerekmektedir.

Daha sonra Karaöz levhasını takip ederek yolunuza devam edeceksiniz.

Karaöz kıyı şeridinde ilerlerken Gelidonya Fenerine giden yol levhalarını göreceksiniz. Bu levhaları takip ederek fenere ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış