familycouple
setuprateenter

Fethiye'de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Fethiye'de Denize Girilecek En İyi 10 Yer
Fethiye'de Denize Girilecek En İyi 10 Yer

Yazın sıcak aylarda serinleyebileceğiniz ve manzarasına hayran kalacağınız Türkiye’nin güzide tatil mekanlarından biri Olan Fethiye’de gezip görmeniz gereken 10 yeri sizler için bu blog yazımızda hazırladık. Doya doya güneşlenip kalabalığın gürültüsünden uzaklaşacağınız Fethiye, yaz tatilini yapacağınız en güzel yerlerden bir tanesidir.

Fethiye,  sıcaklardan bunaldığınız an kendinizi tertemiz denize atacağınız eşsiz güzellikte bir yerdir. İşte Fethiye’de denize girebileceğiniz en güzel plajlar.

Çalış Plajı

Fethiye merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çalış Plajı’nda gün batımını sevgiliniz veya eşiniz ile birlikte seyredebilirsiniz. Yalnız burası taşlık bir sahil olduğu için yanınıza mutlaka deniz ayakkabınızı almanız gerekir.

Çalış plajında sabah saatlerinde rahatlıkla denize girebilirsiniz. Sabah saatlerinizde deniz oldukça sakindir. Öğleden sonra biraz dalgalı olabiliyor. Çalış plajında yüzerken aynı zamanda yeme içme ihtiyaçlarınızı da burada yer alan restoranlarda karşılayabilirsiniz. Çalış plajı ayrıca Caretta Carettaların yuvalama alanlarından biridir. Bu nedenle Çalış plajı akşam saat 19:30 gibi kapatılmaktadır.

Çalış plajına girişler ücretlidir. Ayrıca şezlong ve şemsiye almak isterseniz bunların ücretlerini de ayrı ödemelisiniz.

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı, Fethiye’ye 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ayrıca burası mavi bayraklı plajlardan biridir. Uzun bir kumsala sahip olan Belcekız Plajı, turkuaz renkli bir denize sahiptir. Ayrıca çakılla karışık bir sahil olduğu için yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı almalısınız.

Serin ve dalgalı bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin burada dikkatli olması gerekmektedir. Belcekız Plajında ayrıca jet ski, yelken ve sörf gibi deniz sporlarını yapabilirsiniz. Su sporlarını yaparken bir yandan dilerseniz yamaç paraşütüne de katılabilirsiniz.

Belcekız Plajına girişler ücretsizdir. Bunun yanı sıra plajda şezlong ve şemsiyeler ücretlidir.

Kumburnu Halk Plajı

Kumburnu Halk Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde yer almaktadır. Burası 15 yıldır mavi bayrağa sahip olan bir plajdır. Fethiye merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Plajın uzunluğu 50 metredir. Kumla karışık çakıldan oluştuğu için yanınızda mutlaka deniz ayakkabısı bulundurmanız gerekmektedir. Turkuaz renkli tertemiz bir denize sahiptir. Sıcak bir suya sahip olduğu için rahatlıkla yüzme keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu plajdaki deniz sığ olduğu için çocuklu ailelerin güvenle tatil yaptığı bir yerdir.

Su sporları ile ilgileniyorsanız eğer Kumburnu Halk Plajı’nda su sporlarını yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Kumburnu Halk Plajına girişler ücretlidir. Kendi otomobiliniz ile girmek isterseniz ayrı bir otopark ücreti ödemek zorundasınız. Ayrıca şezlong ve şemsiye ücreti de ayrıdır.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi ismini, vadide bulunan seksenin üzerindeki kelebek türünden almaktadır. Kelebekler Vadisi 1995 yılında doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.

Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi’nin eşsiz güzel bir doğa manzarası vardır. Fethiye merkeze 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Faralya Köyü sınırları içerisindedir.

Faralya Köyüne yürüyerek veya ipli kaya tırmanışı yaparak çıkabilirsiniz. Yalnız tırmanış yerleri bazen tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle yeterli ekipmanlarınızın yanınızda olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Vadide yer alan plaj çakıl taşları ile dolu olduğu için deniz ayakkabılarınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Ayrıca burada denizin ve güneşin tadını çıkarırken mutlaka kelebek turuna çıkmayı da unutmayınız. Vadinin derinliklerinde Kaplan kelebeklerini görme ihtimalinizi oldukça yüksektir.

Kelebekler Vadisine girişler ücretlidir. Bunun yanı sıra temin edeceğiniz şezlong ve şemsiyelerde ücretlidir. Tekne ile ulaşım sağlayacak olursanız tekne ulaşım ücretleri de alınmaktadır.

Kıdrak Koyu Plajı

Fethiye merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kıdrak Koyu, Ölüdeniz Plajına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Kıdrak Koyu Plajı, Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde yer almaktadır.

Kıdrak Koyu Plajının berrak bir denizi vardır. Mavinin en güzel tonu ile gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Taşlık bir sahili ve denizi olduğu için mutlaka deniz ayakkabısı almanız gerekmektedir. Burada yüzerken dikkatli olmanızda fayda vardır. Bunun nedeni burada deniz bir anda derinleşebiliyor. Bu nedenle yüzerken dikkatli olmanız fayda vardır.

Kıdrak Koyu Plajına girişler ücretlidir. Ayrıca şezlong ve şemsiyelerde de ayrı ücret alınmaktadır.

Kabak Koyu Plajı

Ölüdeniz’e yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kabak Koyu Plajı, Faralya Köyü’nde yer almaktadır. Vadi içerisinde koya ulaşabilmek için 20 dakikalık bir patikadan yürüyüş yapmanız gerekmektedir.

Kalabalıktan uzak sessiz ve sakin bir yerde tatil yapmak istiyorsanız eğer Kabak Koyu Plajı tam da size göre bir yerdir. Biraz çakıllı bir yapıya sahip olan Kabak Koyu Plajı’nda deniz ayakkabısına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Koyun suyu oldukça berrak ve temizdir. Ayrıca turkuaz rengi bir denize sahip olduğu için gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Kabak Koyu Plajına girişler ücretlidir. Ayrıca şezlong ve şemsiye ücretleri de ayrı alınmaktadır.

Kuleli Koyu Plajı

Fethiye merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kuleli Koyu Plajı, Keçiler Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Turkuaz renkli bir denize sahip olan Kuleli Koyu Plajı, altın renkli bir kumsala sahiptir.

Kuleli Koyu Plajı’nın kumsalı çakıl taşları ile dolu olduğu için deniz ayakkabısına ihtiyaç duyabilirsiniz. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler rahatlıkla burada tatil yapabilirler.

Kuleli Koyu Plajına girişler ücretlidir. Bunun yanı sıra şezlong ve şemsiye ücretleri de ayrı alınmaktadır.

İnlice Halk Plajı

Fethiye’ye yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta yer alan İnlice Halk Plajı, Göcek’in 6 kilometre doğusunda yer almaktadır.

İnlice Halk Plajı, yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz güzellikteki bir yerdir. Fethiye Belediyesi tarafından işletilen İnlice Halk Plajı, tertemiz berrak bir denize sahiptir. Kumsal sert kumlardan oluştuğu için deniz ayakkabısına ihtiyaç duyabilirsiniz. Deniz uzaktan sığ gibi görünse de ara ara derinleşebiliyor. Bu nedenle yüzerken dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca çocuklu ailelerin burada çocuklarına yüzerken dikkat etmesinde fayda vardır.

İnlice Halk Plajına girişler ücretlidir. Ayrıca şemsiye ve şezlong temin etmek isteyenler ayrı bir ücret ödemek zorundadır.

Karaot Plajı

Karaot Plajı, Fethiye merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. El değmemiş doğası ile insanları kendisine hayran bırakan Karaot Plajı, tükenmekte olan Caretta Carettaların yaşam alanıdır.

Berrak ve tertemiz denizi ile gözlerinizi kamaştıran Karaot Plajı, yeşil ile mavinin buluştuğu güzel bir plajdır. Sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin rahatlıkla tatil yapabileceği bir yerdir.

Karaot Plajına girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye temin etmek isteyenler ayrı bir ücret ödemek zorundadır. Tesis içerisinde eşyalarınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Katrancı Koyu Plajı

Katrancı Tabiat Parkı içerisinde yer alan Katrancı Koyu Plajı, Fethiye merkeze yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kamp yapan kişiler tarafından sıkça tercih edilen Katrancı Koyu Plajı, çam ve okaliptüs ağaçları ile iç içe bir yerdir.

Plajı ve denizi tamamen kumlarla kaplı olan Katrancı Koyu Plajının denizi sığdır. Bu nedenle çocuklu aileler burada güvenle tatil yapabilirler.

Katrancı Koyu Plajına girişler ücretlidir. Otomobiliniz ile giriş yapmak isterseniz eğer ayrı bir otopark ücret ödemelisiniz. Bunun yanı sıra şezlong ve şemsiye ücretleri de ayrı alınmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış