familycouple
setuprateenter

Eshab-ı Kehf Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Eshab-ı Kehf Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Eshab-ı Kehf Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin'de yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası aynı zamanda Yedi Uyurlar Mağarası olarak da bilinmektedir. Bu mağaraya Türkiye’den ve dünyadan birçok ziyaretçi gelmektedir. Eshab-ı Kehf Mağarası’nın bir hikayesi bulunmaktadır. Çeşitli inançların birleştiği ve 33 ülkede yaşadığı düşünülen Yedi Uyurlar’ın hikayesi birçok kişi tarafından merak konusu olmaktadır. Yedi Uyurlar olayının meydana geldiği mağara olan eshab-ı Kehf Mağarası, günümüzde dünyanın dört bir yanında turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu mağaranın Anadolu’da pek çok noktada bulunduğu düşünülmektedir. Bu yerlerden en çok bilineni ise Mersin’de bulunan mağaradır.

Eshab-ı Kehf Nedir?

Kelime manası olarak kitabe halkı veya mağara insanı olarak kabul edilmektedir. Öldükleri sanılan ve isimleri unutulan gençlerin yüzyıllar sonra tekrar ortaya çıkması anlatılmaktadır. Bazı kaynaklarda efsane ya da kıssa olarak yer almaktadır. Ancak bu olay Kuran-ı Kerim’de geçmektedir. Bu sebepten dolayı Müslümanlar anlatılan bu olaya inanmaktadırlar. Kuran-ı Kerim’in 18.ayeti olan Kehf Suresi’nde eshab-ı Kehf anlatılmaktadır.

Yedi Uyurlar Hikayesi Nedir?

Afşin şehrinde yaşayan 7 kişi putperetliği terk ederek din değiştirmişlerdir. Bu 7 kişinin isimleri Yemliha, Mislina, Debernuş, Mekselina, Sazenuş, Mernuş ve Kefeştatayyuş olarak bilinmektedir. Bu bölgenin hükümdarı Dakyanus, din değiştirmeyi kabul etmeyerek herkesin putperest olmasını istemektedir.

Bu bölgede yaşayan 6 genç bu dayatmayı kabul etmemişlerdir. Bu yüzden hükümdardan kaçarak ibadet etmeye bir dağa gitmek için yol almışlardır. Bu esnada Kefeştatayyuş isimli çoban ve köpeği Kıtmir’de bu 6 gencin arasına katılmışlardır. Bu şekilde Yedi Uyurlar bir araya gelmişlerdir.

Dağa yakınlaşan Yedi Uyurlar bir mağaranın içerisine girerler. Mağaradayken merhamet diler ve dua ederler. O esnada hükümdarın askerleri bu 7 kişiyi mağaraya kapatır ve onları ölümle karşı karşıya bırakır.

Yedi Uyurların 300 yıl ya da 309 yıl boyunca uyudukları düşünülmektedir. Ancak bu kadar uzun bir süre onlara bir gece gibi gelmiştir. Uyandıktan sonra Yemliha şehre inmek amacıyla yola çıkar. Ancak karşısında bambaşka bir şehir görür ve bazı şeylerin ters gittiğini düşünür.

O dönemin hükümdarı ile tanışan Yemliha olayları anlattıktan sonra uykusunu alamadığını ve yeniden uyumak istediğini söyler. Daha sonra arkadaşları ile beraber yeniden uykuya dalar. Halk bu durumun bir mucize olduğunu düşünür. Ardından halk mağaranın önüne mescid yaptırarak Yedi Uyurları onurlandırır.

Eshab-ı Kehf Mağarası Nerede?

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunmaktadır. Eshab-ı Kehf Mağarası Tarsus ilçesinin 14 kilometre kuzeybatısında Dede Köyü’nün yakınlarında bulunmaktadır.

Anadolu'da farklı yerlerde Yedi Uyurlar Mağarası olduğu düşünülmektedir. Mersin-Tarsus dışında İzmir-Efes’te de Yedi Uğurlar Mağarası mevcuttur. Aynı zamanda Lice’de de Yedi Uyurlar Mağarası bulunmaktadır.

Müslümanlar ve Hristiyanlar tarafından kutsal bir mekan olarak görülmektedir. Ashab-ı Kehf Mağarası dört köşeli kayadan oyulmuştur ve 15-20 basamak ile inilmektedir. Mağaranın üzerine 1873’te Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış olan camiye daha sonra üç şerefeli minare eklenmiştir.

Eshab-ı Kehf Mağarası’na Nasıl Gidilir?

Tarsus’a gidebilmek için pek çok ulaşım aracı bulunmaktadır. Karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşım sağlandıktan sonra mağaraya gitmek yalnızca 15-20 dakika kadar bir süre almaktadır. Tarsus şehir merkezinden Dedeler Köyü’ne giden araçlar ile mağaraya ulaşılabilir. Mağaraya giriş içinse herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış