familycouple
setuprateenter

Erikli Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?

Erikli Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?
Erikli Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?

Erikli yaylası Yalova, Çınarcık’ta yer alan Teşvikiye Köyü’nün 6 kilometre yukarısında bulunmaktadır. Yeşil-mavi yol üstünde yer alan Yalova yaylaları kesinlikle görülmeye değecek mükemmelliktedir.

Erikli yaylasına erişmek için İstanbul’dan gelecek olan ziyaretçilerin Yalova’dan Armutlu güzergahına girmesi gerekmektedir. Eğer dinlenmek veya alışveriş yapmak istiyorsanız Çınarcık merkezi güzergahına girmeniz gerekmektedir. Eğer hızlıca yaylaya gitmek istiyor iseniz Yalova-Armutlu yolu güzergahından asla sapmayın, yol üstünde sol kısımda Teşvikiye, tabelasını görmüş olacaksınız.

Bu yol sizleri 6 kilometrenin ardından Erikli yaylasına, 1 kilometre daha ilerleyince şelalelere götürmüş olacaktır. Yolun yapısı binek araçların da ilerleyebileceği kadar geniş, ancak yolun büyük bir kısmı mıcırlı ve stabilize.

Yol fazla virajlı olduğundan dolayı Teşvikiye’den yaylaya doğru ilerleyen 6 kilometre yolu az zamanda alamıyorsunuz. Yolu bulmak rahat fakat kamp yerinde bir araya gelelim diye yola koyulan iki farklı grup birbirlerini rahatça bulamaz. Erikli yaylası ve çevresinde fazla telefon çekmemektedir.

Bursa, Armutlu, Gemlik yönünden gelecek olan yolcular ise yolu asfalt olan Hayriye, Delmece yaylası ve Selimiye köyleri yönünden Erikli Yaylası’na erişim sağlayabilirler.

Erikli Yaylası tabelasının yan tarafında İsmail’in Yeri tabelası karşınıza çıkacak. Bu tabeladan aşağı doğru inerseniz, topraklı yol sizleri yaylaya götürmüş olacaktır. Ancak yayla tarlaya dönmüş halde ve herhangi bir çeşme veya tesis bulunmamaktadır.

Eğer çeşme, tuvalet, piknik masaları bulunan bir piknik ya da kamp yeri istiyor iseniz 1 kilometre ileride Çifte Şelale’yi ziyaret etmelisiniz. Kent ormanına uğradığınızda sol taraf kamp yerine doğru gitmektedir. Eğer düz ilerleyecekseniz kamp yapılması yasak olan restoran, çocuk oyun yerine erişmiş olursunuz.

Aracınızı park ettikten sonra 10-15 dakika yürüme mesafesi ile şelalelere ulaşmış oluyorsunuz, mayonuzu yanınıza almayı unutmayın. Erikli yaylasını ziyaret etmişken yakın çevrelerde yer alan Dipsiz Göl, Karlık ve Delmece yaylalarını da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış