familycouple
setuprateenter

Erdek Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?

Erdek Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?
Erdek Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?

Erdek, Türkiye’nin ilk turizm merkezileri arasında olarak görülmektedir. İstanbul’a yakın olması, mavi bayrak ödülü alan plajları, ekonomik konaklama seçeneklerinin bulunması sebebi ile günümüzde yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir.

Marmara Bölgesi’nde bulunan nadir tatil noktalarından biridir. Kendisiyle aynı ada sahip olan körfezin kuzey kesiminde yer almaktadır. Erdek ile birlikte farklı yerleşim yerlerine de ev sahipliği yapan körfez, ülkemizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

Balıkesir şehrine bağlı olan ve Güney Marmara kıyısında bulunan Erdek’e, deniz yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Bandırma ilçesi üzerinden yaklaşık 15 dakikada özel araç ile, ayrıca dolmuş ya da taksiyle ulaşım sağlanabilir. Tekirdağ üzerinden ise araç taşımacılığı yapan gemiler kullanılarak ulaşılabilir.

Yıl boyu İstanbul-Bandırma arası çalışan feribotlar ile ister araçlı ister araçsız bir şekilde önce Bandırma, daha sonra Erdek’e geçilebilir. Aynı zamanda Bandırma’dan Erdek’e giden toplu taşıma araçları da liman bölgesinde mevcuttur.

Erdek'te Denize Nerede Girilir?

Erdek'in yaz süresince yoğum bir biçimde yerli turist çekmesinin temel nedeni olan plajları, son derece geniş bir alana yayılmaktadır. Aynı zamanda plajları zengin bir çeşitlilik sergilemektedir. Sığ ya da derin denize sahip olanlar, çakıllı kumdan ya da ince kumdan oluşan kumsallar gibi onlarca farklı plajı bulunmaktadır.

Erdek ilçe merkezini boylu boyunca kaplayan Erdek Plajı, ayrıca bölgenin en fazla ziyaretçi çeken plajı olarak kabul edilmektedir. Şayet kalabalık ortamlardan hoşnut olmuyorsanız körfezde bulunan diğer plajları da tercih edebilirsiniz. Erdek Plajına ulaşım sağlamak ise oldukça basit. Otobüslerin ve minibüslerin son noktası olan merkezdeki otogarda indikten sonra karşıdaki caddeden yaklaşık 5 dakika kadar sahile doğru ilerlemeniz yeterli olacaktır.

Erdek Gezilecek Yerler

Erdek ilçesinin merkezindeki birbirinden değişik konseptlere sahip olan kafe, restoran ve eğlence ortamlarında vakit geçirdikten sonra arzu ederseniz Erdek Tatlısu, Narlı Köyü, Kirazlı Manastırı, Marmara ve Avşa adaları gibi etraftaki diğer yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Kirazlı Manastırı’na ulaşım imkanı biraz güç olmakla beraber Tatlısu ve Narlı’ya dolmuşlar ile, Marmara ve Avşa adasına ise Erdek’in merkezinden kalkan feribotlar ile gidebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış