familycouple
setuprateenter

Ekim Ayında Balayına Nereye Gidilir?

Ekim Ayında Balayına Nereye Gidilir?
Ekim Ayında Balayına Nereye Gidilir?

Türkiye’de balayı çiftlerinin sıkça tercih ettiği şehirler arasında ilk sırada gelen kesinlikle Antalya’dır. Antalya hem turistik açıdan hem de tarihi açıdan oldukça zengin bir şehirdir.

Antalya’da gezip görmeniz gereken eşsiz güzellikte ormanlık alanlar ve tarihi kalıntılar mevcuttur.

Balayı tatilinizi eğlenceli ve her daim eğlencenin merkezinde geçirmek istiyorsanız eğer Antalya’yı size tavsiye ederiz. Balayı tatilinizi hem doğa ile iç içe hem de tarihi açıdan bir şeyler öğrenmek için yapacaksanız eğer size yine Antalya’yı öneririz. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antalya’da pek çok tarihi kalıntı ve antik kent bulunmaktadır.

Ekim ayında gezip görmeniz gereken önemli tarihi yerleri ve doğa ile iç içe olmak istediğiniz eşsiz güzellileri sırası ile yazıyoruz.

Alanya Arkeoloji Müzesi

Alanya Arkeoloji Müzesi, bölgede bulunan antik kentlerdeki eserlerin toplandığı yerdir. 1967 yılında arkeolojik eserlerin korunması ve teşhir edilmesi için ziyarete açılmıştır.

Alanya Arkeoloji Müzesinde Urartu, Frig, Lidya ve Eski Tunç dönemine ait eserler bulunmaktadır.

Ayrıca Bizans ve Roma dönemine ait mozaik, mermer, pişmiş toprak, bronz ve Cumhuriyet Dönemlerine ait sikkeler yer almaktadır. Arkeoloji ile ilgileniyorsanız eğer balayı tatilinizde eşiniz ile birlikte gidebileceğiniz önemli tarihi eserlerin bulunduğu bir müzedir.

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı, Antalya’nın ve Türkiye’nin en meşhur ve en popüler plajlarından bir tanesidir. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranlar bulunmaktadır.

Ayrıca plaj içerisinde bulunan şezlong ve şemsiyeler için ücret alınmaktadır. Berrak denizi ve ter temiz kumsalı ile deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz eşsiz güzellikte bir yerdir.

Ay Işığı Plajı

Ay Işığı Plajı, Antalya Kemer’de yer almaktadır. Balayı tatilinizde gidebeleceğiniz en romantik ve huzur dolu plajlardan bir tanesidir.

Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranların bulunduğu Ay Işığı Plajı, görebileceğiniz en güzel sahillerden bir tanesidir.

Adrasan Kıyıları

Adrasan Kıyıları, doğa ile iç içe olabileceğiniz eşsiz güzellikte bir yerdir. Balayı tatilinizi sessiz sakin ve fazla kalabalığı olmayan bir yerde geçirmek istiyorsanız eğer Adrasan Kıyıları mükemmel bir tercih olacaktır.

El değmemiş doğası ile doğal bir cennet olan Adrasan Kıyıları, oldukça görkemli bir sahile sahiptir. Burada eşiniz ile birlikte güneşin ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. İçerisinde çok fazla sarkıt ve dikitler bulunan bu mağara, oldukça gösterişli bir güzelliğe sahiptir.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında atılan gaz bombasından kurtulmak için kaçan askerlerin bu mağaraya sığındıkları ve içlerinde astım hastası olan askerlerin burada şifa buldukları söylenmektedir. Bu haberden sonra yapılan araştırmalara göre pek çok kimyagerin ve doktorun çalışmaları sonucunda astım hastalarının burada şifa bulduğu ve rahatladığı tespit edilmiştir.

Aşıklar Mağarası

Balayı tatilinizde gidebileceğiniz yerlerden biri olan Aşıklar Mağarası, eski zamanlarda aşıkların gözden uzak olmaları için sıkça gittikleri yer olarak bilinmektedir.

Aşıklar Mağarası ismini bu hikayeden almaktadır. Aşık Mağarasına giriş saatleri 10:00 ile 19:30 arasındadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış