familycouple
setuprateenter

Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti her yıl sayısız ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biridir. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu tarihi kent, günümüze kadar ulaşan en önemli antik kentler arasında yer almaktadır. Anadolu’nun batı kıyısında yer alan Efes Antik Kenti, kuruluşu itibariyle Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Klasik Yunan dönemindeki en önemli kentlerden biri olması da önemini artıran en önemli unsurlardan biridir.

1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Efes Antik Kenti, 2015 yılında Dünya Mirası olarak tescil edilmesinin ardından Türkiye’nin ve dünyanın en önemli tarihi – kültürel alanlarından biri halini almıştır.

Efes Antik Kenti Hangi Uygarlığa Aittir?

Efes Antik Kenti, İyonya kıyısında bir Roma kenti olan antik bir Yunan kentidir. MÖ 10. Yüzyıl da eski Arzawa başkentinin yerine Antik kent inşa edilerek kurulmuştur. Antik Dünyanın Yedi Harika’sından biri olan hemen yakınındaki Artemis Tapınağı ile ünlüdür. 5’inci yüzyılda birkaç Hristiyan konsilinin yeri olan şehir, 263 yılında Gotlar tarafından yıkılmış ve yeniden inşa edilmesine rağmen liman Küçük Menderes nehri tarafından yavaş yavaş silinmesi nedeniyle ticaret merkezi olarak önemini yitirmiştir.

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre Efes çevresindeki höyükler ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi, Tunç Çağları ve Hititlere ait yerleşimler tespit edilmiştir. Hititler döneminde Apasas olan kent, M.Ö. 1050 yıllarında Yunan göçmenlerin yaşamaya başladığı bir liman kenti olarak oldukça köklü bir tarihe sahiptir.  Efes Antik Kentini yapan uygarlık olarak Yunan gösterilmektedir. İyonya’nın on iki şehrinden birdir.

Efes Antik Kenti Hangi Amaçla Yapılmıştır?

Efes Antik Kenti bulunduğu konum itibariyle günümüzde de önemli bir noktada yer almaktadır. İyonya’nın 12 şehrinden biri olan Efes Antik Kenti, liman ticareti, dışardan gelen misafirlerin konaklaması, tapınak, hapishane, kütüphane, tiyatro ve bunlara benzer çeşitli amaçlara hizmet etmiştir. Ticaret, kültür, din ve sosyal açıdan birçok önemli yapıya sahiptir. Efes Antik Kenti yapılış amacı bu nedenle tek bir nedene bağlamak mümkün değildir. Antik çağların en önemli yaşam alanlarından biri olarak değerlendirmek mümkündür.

Efes Antik Kenti Nerede?

Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Anadolu’nun batı kıyısında, İzmir’in Selçuk ilçesinin 3 km güneybatısındaki İyonya kıyısında yer almaktadır. İyonya kıyısında yer alan ve sonraları önemli bir Roma kenti olan antik bir Yunan şehri olarak büyük öneme sahiptir. Günümüzde Ege Bölgesinde yer alan ve İzmir ili sınırları içinde yer alan Selçuk ilçesinin en önemli tarihi alanlarından biridir. Efes Antik Kentinin bulunduğu yer ulaşım açısından da avantajlı konumdadır. 

Efes Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti’ne ulaşım imkanları yerli ve yabancı her yıl sayısız misafiri ağırlaması sayesinde oldukça gelişmiştir. İzmir merkezden Efes Antik Kenti’ne gidecekler için Basmane – Söke ya da Basmane – Denizli güzergahlarında çalışan banliyö trenlerinin tercih edilmesi mümkündür. Tren ile İzmir merkezden Efes Antik Kenti’ne ulaşmak isteyenlerin Selçuk Garı’nda indikten sonra 650 metrelik bir yürüme mesafesi ile Efes Antik Kenti’ne ulaşmaları mümkündür.

Efes Antik Kentine gidiş için Selçuk ilçesinden hareket edecek kişiler ise Selçuk Otogarı’ndan Efes’e minibüsleri tercih ederek kolayca ulaşabilmektedir. Selçuk ilçesi merkezinden Efes Antik Kenti’ne mesafe yaklaşık 3,5 km’dir. Ortalama 15 dakikalık bir minibüs yolculuğu ile ziyaretçilerin Efes Antik Kenti’ne ulaşmaları mümkündür. Özel araçlarla da Efes Antik Kentine ulaşım olanakları mevcuttur. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış