familycouple
setuprateenter

Delik Deniz Nerede, Nasıl Gidilir?

Delik Deniz Nerede, Nasıl Gidilir?
Delik Deniz Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizin gizli cenneti Kral Koyu ve Delik deniz, Antalya ilimizin sınırları içerisinde yer almaktadır. En güzel koylar arasındaki Delik deniz Gazipaşa’ya 23 km mesafede bulunmaktadır. Alanya’ya 67 km mesafedeki Delik Deniz de doğal güzellikler ve tarihi dokular iç içedir.

Gazipaşa’ya gelen yerli ve yabancı tatilciler, Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nin içerisinden geçerek Delik Deniz’e gitmektedirler. Antik kenti gezerken tarihe doyabilir daha sonrasında, büyüleyici manzaraya sahip Kral Koyu'nda denize girebilirsiniz. Delik Deniz ve Kral Koyu ziyaretiniz esnasında tarihi hissederken, burada yer alan rehberlerden bölge hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gazipaşa'ya ortalama 23 kilometre mesafedeki Güney Mahallesi Nohut Yeri mevkiinde yer alan Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti ve Kral Koyu sıklıkla ziyaret edilen yerler arasındadır.

Delik Deniz’e ulaşmak için dik ve toprak olan patikadan inmeniz gerekir. Buranın çevresi muz bahçeleri ile çevrilmiştir. Kral Koyu olarak isimlendirilmesinin nedeni ise antik dönemde Kral I. Antiochos’un bu noktada denize girmesidir. Delik Deniz ise ismini denizin içerisindeki çok büyük delik kaya parçalarından almaktadır.

Akdeniz Bölgesi’ndeki Delik Deniz Kral Koyu eşsiz manzaraya sahip tabiat harikası bir yerdir. Delik Deniz Kral koyuna gitmedi iseniz ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Delik Deniz’e Nasıl Gidilir?

Delik Deniz’e ulaşım hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, Gazipaşa Karayolu üzerinde Güneyköy'e giriş yapmadan önce yer alan göbekten, Antiochia Ad Cragum tabelasından sağa doğru gitmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında 3km’lik mesafe gidip kale mevkiine ulaşana kadar sahile devam etmeniz gerekir. Burada bulunan Okulun yan tarafından ilerleyerek antik kentin içinden ilerleyebilirsiniz. Yol bir noktadan sonra fazlaca daralıp aşırı virajlıdır. Buna rağmen asfalt yoldan kaleye kadar ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya geldikten sonra aracınızı park ettikten sonra kısa bir süre yürümeniz gerekir.

Gazipaşa'da bulunan Delik Denize ulaşım çok kolaydır. Kendi özel aracınızla veya Türkiye'nin her ilinden buraya gelen Otobüsler ile de ulaşabilirsiniz. Kral koyu ve Delik Deniz’e inip çıkarken biraz yorulabilirsiniz. Ancak karşılaştığınız manzara fazlası ile buna değecektir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış