familycouple
setuprateenter

Datça Nerede? Datça’da Gezilecek Yerler Listesi

Datça Nerede? Datça’da Gezilecek Yerler Listesi
Datça Nerede? Datça’da Gezilecek Yerler Listesi

Datça, Türkiye’nin Muğla ilçesinde yer alan bir tatil yeridir. Türkiye’nin en meşhur ve en gözde tatil yerlerinden biri olan Datça’da gezip görmeniz gereken eşsiz güzellikte yerler vardır.

Datça’da gidip görebileceğiniz yerleri sizler için bu blog konumuzda sıraladık. Şimdi Datça’da gidebileceğiniz yerlere ve görmeniz gereken yerlere bir göz atalım.

Datça Merkez

Datça Merkez dediğimiz yer Reşadiye, Eski Datça ve İskele olmak üzere üç mahalleden oluşmaktadır. Günümüze kadar en az hasarla gelmiş olan Reşadiye ve Eski Datça en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir.

Datça Merkez’de bulunan dar sokaklar ve taş evler oldukça muazzam bir görüntüye sahiptir.

Datça Merkez’de ayrıca Türkiye’nin usta şairlerinden biri olan Can Yücel’in yaşamını sürdüğü evi bulunmaktadır. Datça’nın başlıca geçim kaynağı kesinlikle turizmdir.

Datça Limanı

Datça Limanı, Datça Merkez’de bulunmaktadır. Burada sahil boyu uzanan heykeller çeşitli süslerle süslenmiştir. Muazzam bir görüntüye sahip olan Datça Limanı, Türkiye’nin en meşhur limanlarından bir tanesidir.

Datça Liman’ında bulunan heykellerden en dikkat çekeni ise kesinlikle aslan heykelidir. Aslan heykelinin yanı sıra Demeter Büstü’de oldukça dikkat çekmektedir.

Datça Liman’ında bulunan bütün heykeller Datça Belediyesi ve Elbruz Denge tarafından yapılmıştır.

Eski Datça

Eski Datça, tarihi milattan önce 11. yüzyıla kadar uzanan bir bölgedir. Daha önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi Can Yücel’in evi de burada yer almaktadır.

Eski Datça’nın rengarenk sokaklarında gezerken tarihin en eski kokusunu alabilirsiniz. Buraya geldiğiniz zaman bol bol fotoğraf çekilmeyi kesinlikle unutmayın.

Taşlık Plajı  

Taşlık Plajı, Datça Merkez’de bulunan Datça Yat Limanını geçince görebileceğiniz bir yerdedir. Plaj içerisi çakıl ve kum karışımına sahiptir. Bu nedenle yanınızda mutlaka deniz ayakkabısı bulundurmanız gerekmektedir.

Taşlık Plajı yolu trafiğe kapalı olduğu için plaja yürüyerek ulaşım sağlamanız gerekecek. Ayrıca bu plaj mavi bayrak statüsüne sahip bir plajdır.

Bu plajda yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınız için belli bir ücret ödemeniz gerekecek.

Domuz Çukuru Koyu

Domuz Çukuru Koyu, Datça’nın Mesudiye Köyüne yakın bir konumunda bulunmaktadır. Kafa tatili yapmak isteyenler için eşsiz güzellikte bir yerdir.

El değmemiş bir güzelliğe sahip olan Domuz Çukuru Koyu, mavi bayrak almaya hak kazanmış yerlerden bir tanesidir. Tertemiz denizi ve doğası ile sizleri büyüleyecek olan Domuz Çukuru Koyu, mutlaka gitmeniz ve görmeniz gereken yerler arasındadır.

Madan Adası

Madan Adası, berrak bir deniz ve turkuaz renkli suyu ile muhteşem bir görüntüye sahiptir. Türkiye’de en ilgi çeken ve en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Madan Adası, Datça’nın batısında yer almaktadır.

Madan Adasına günübirlik ziyaretler yapmanız mümkündür. Burada herhangi bir işletme olmadığı için yeme ve içme ihtiyaçlarınız için çantanızda mutlaka su veya atıştırmalık bir şeyler bulunmalısınız.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış