familycouple
setuprateenter

Damlataş Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Damlataş Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Damlataş Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Damlataş Mağarası nerededir? Damlataş Mağarasına nasıl gidilir? Damlataş Mağarasının turistik açıdan önemi nedir? Damlataş Mağarası hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Damlataş Mağarası ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Damlataş Mağarası etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Damlataş Mağarası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Damlataş Mağarası Nerededir?

Ülkemizin tanınmış ve meşhur mağaralarından bir tanesi olan Damlataş Mağarası, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almaktadır. Damlataş Mağarası, Alanya Kalesi’nin batı kıyısında bulunmaktadır.

Ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olarak bilinmektedir.

Damlataş Mağarası, 1948 yılında bir dinamit ateşlenmesi sonucunda bulunmuştur. İçerisinde birbirinden güzel sarkıtları bulunan ve ayrıca dikitlerle süslü olan bu mağara koruma altına alınarak hakkında pek çok araştırma başlatılmıştır. Damlataş Mağarasının giriş kısmında 50 metrelik bir geçit bulunmaktadır. Bu mağaranın yüksekliği 15 metredir. Bu kısımdan mağaranın tabanına inebilirsiniz. Mağara içerisinde yer alan sarkıtlardan süzen su damlaları nedeni ile adı Damlataş Mağarası olmuştur. Bu mağaranın aynı zaman astım hastalarına fayda sağladığını söylenilmektedir. Doktor kontrolü beraberinde bu mağara belli bir süre oturarak yaklaşık 21 günlük tedavi sonucunda astım hastalarında iyileşme gözlemlenmiştir.

Damlataş Mağarasının havası yaz ve kış aylarında kesinlikle değişmemektedir. Bu mağaranın havasında %71 azot, %20,5 oksijen, %2,5 karbondioksit ve belli bir miktar radyoaktivite ile iyonlar yer almaktadır.

Damlataş Mağarasına Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Damlataş Mağarasının Alanya Marinasına olan uzaklığı yaklaşık olarak 4 kilometre civarındadır. Damlataş Mağarasına Alanya merkezden kendi aracınız ile yaklaşık 10 dakikada varış sağlayabilirsiniz.

Damlataş Mağarasına girişler ücretlidir. Müze karta sahip olan ücret vermeden bu mağarayı ziyaret edebilirler.

Damlataş Mağarasına gidebilmek için takip edeceğiniz bir diğer yol ise Mersin Antalya karayoludur. Deniz kıyısında bulunan Damlataş Mağarasına kolaylıkla her yerde ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış