familycouple
setuprateenter

Dalyan Nerede, Nasıl Gidilir?

Dalyan Nerede, Nasıl Gidilir?
Dalyan Nerede, Nasıl Gidilir?

Dalyan nerededir? Dalyan’a nasıl gidilir? Dalyan hangi il sınırları içerisinde bulunmaktadır? Dalyan ülkemizde hangi bölgede yer alır? Dalyan’ın turistik açıdan önemi nedir? Dalyan hakkında merak ettiğiniz veya aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Dalyan Nerededir?

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan Dalyan, Akdeniz ve Ege coğrafyasının en özel bölgelerinden bir tanesidir. Dalyan içerisinde aynı zamanda Kaya Mezarları olarak bilinen meşhur Kaunos Antik Kenti de bulunmaktadır.

Ayrıca burası caretta carettalara ev sahipliği yapan İztuzu Plajı’na sahiptir. Dalyan, 2008 yılında The Times tarafından Avrupa’nın en güzel ve en doğal açık alanı olarak seçilmiştir. Popüler turizm destinasyonlarından birisi olan Dalyan çamur banyosu, mavi yengeci, kaya mezarları, tekne turları ve nefes kesen koyları ile oldukça meşhurdur.  Tarihi geçmişi oldukça eskiye dayanan Dalyan içerisinde pek çok tarihi kalıntıları görmeniz mümkündür. 6 bine yakına nüfusa sahip olan Dalyan aynı zamanda ülkemizin en zengin yaban hayatına sahip olan bir yerdir.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan bir mahalle olan Dalyan, Akdeniz ve Köyceğiz Gölü boyunca uzanmaktadır.

Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Dalyan’a hava yolu ile gitmek isteyenler için buraya en yakın havalimanı Muğla Dalaman Havalimanıdır. Dalaman Havalimanından ülkemizin hemen hemen her yerine direkt olarak uçuş yapılabilmektedir.

Dalaman Havalimanının Dalyan’a olan uzaklığı yaklaşık olarak 28 kilometre civarındadır.

Havalimanından taksi ile Dalyan’a ulaşmak isteyenler yaklaşık olarak 25 dakikalık bir yolculuğun ardından buraya ulaşım sağlayabilirler. Karayolu ile ulaşım sağlamak isteyenler ise şehirlerarası otobüs ile direkt olarak ulaşım sağlayamazlar. Bu nedenle Ortaca Otogarı’ndan hareket eden Dalyan dolmuşlarına binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış