familycouple
setuprateenter

Çine Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çine Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?
Çine Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çine Vadisi Nerede? Çine Vadisi Nasıl Gidilir? Soruları ve Çine Vadisi Efsanesi hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Mitolojik hikayelerin dilden dile dolaştığı, natürel görünümü ile son dönemlerde popüler olan Çine Vadisi, görülmeye değer güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Kamp yapmak için uygun noktalardan olan Çine vadisi, kampçılarında uğrak notaları arasındadır. Aydın ilimize güzellik katan noktalardan olan Çine Vadisi efsanelerinin yanı sıra doğal güzelliği ile doğaseverlerin de ilgisini çekmektedir. Aynı ismi taşıdığı Çine Çayı ve etrafında bulunan zambaklar ise, Çine vadisinin yeşilin her tonunu barındıran doğasına büyüleyici bir güzellik katmaktadır.

Çine Vadisi Nerede?

Çine vadisi, Aydın ilimizin Çine ilçesindedir. Çine Vadisi, Aydın merkezine 36 km uzaklıkla bulunmaktadır.

Çine Vadisi Nasıl Gidilir?

Çine vadisine ulaşım birbirinden farklı alternatiflerle kolaylıkla yapılabilmektedir. Aydın il merkezinden hareket eden dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra kendi özel aracınızla da Çine Vadisine gidebilirsiniz.

Çine Vadisi Efsanesi

Yemyeşil doğaya hakim Çine Vadisi popülerliği ile yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Çine çayının mitolojik bir efsaneye bulunmaktadır. Bu efsaneye göre, Tanrıça Athena Çine Çayı etrafında gezerken kendi yansımasını suda görür. Yansımasında yanaklarını çok şişkin görür ve o anda çaldığı kavalı aniden atıvermiş sulara. Daha sonra Marsyas attığı kavalı bulur. İlerleyen zaman içinde Apollon’u kıskandıracak seviyede kavalı güzel çalmaya başlamış ve çok ünlü olmuş. Apollon ise Marsyas’a yarışmak için teklifte bulunmuş. Rekabetli yarışmanın hakemliği Kral Midas tarafından yapılmış. Yarışmada Marsyas kavalı çok güzel çalmış fakat yenik olarak ilan edilmiş. Apollon aşırı kıskançlığından dolayı Marsyas’ın derisini yüzdürüp, Midas’ın kulaklarını ise eşek kulağına çevirmiş. Apollon verdiği bu cezadan daha sonra pişmanlık duymuş ve Marsyas’ın bedenini ırmağa dönüştürmüş. Bu ırmak Çine Çayı olarak bilinmektedir.

Bu efsane ve tabiat güzellikleri ile ilgi çeken Çine Vadisi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Çine vadisini ve Çine Çayı’nı ziyaret ederek farklı ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış