familycouple
setuprateenter

Cennet Cehennem Obrukları Nerede, Nasıl Gidilir?

Cennet Cehennem Obrukları Nerede, Nasıl Gidilir?
Cennet Cehennem Obrukları Nerede, Nasıl Gidilir?

Cennet ve Cehennem Obrukları Mersin’de bulunmaktadır. Bu obruklar, bir yer altı nehrinin kalkerli yapıya sahip olan araziyi eritmesi ve yer altında meydana gelen boşlukların tavanlarının çökmesi sonucunda meydana gelmiştir. Cennet Cehennem Mağarası oluşumları sebebiyle obruk olarak değerlendirilmelidir.

Cennet Obruğu’nun Özellikleri

Cennet ve Cehennem çöküklerinden yapısı bakımından daha büyük olan ve içine inme imkanı olan Cennet Obruğu ‘dur. 452 basamak inildikten sonra obruğun içine ulaşılmaktadır. Obruğa inilirken ki 300.basamakta tarihi bir kilise yer almaktadır. Cennet Obruğu içerisindeki mağaranın giriş bölümü dikdörtgen blok kesme taşlardan oluşturulmuştur. Yapının güney ve kuzey kenarlarında 6’şar tane kemerli pencere açıklığı bulunmaktadır. İçeride bulunan fresklerde Hz. İsa ve havarileri anlatılmıştır. Kilisenin giriş kapısı üzerinde 4 satırlık bir kitabe mevcuttur. Bu kitabede kilisenin 5.yüzyılda Paulus adındaki dindar bir kişi tarafından Meryem Ana’ya ithaf edilmek amacıyla yapıldığı yazmaktadır. Bu kilise Meryem Ana Kilisesi olarak da bilinmektedir. Eskiden bu kilisenin yerinde başka bir tapınağın olduğu düşünülmektedir. Kilise ile ilgili ilginç bir detay ise çatı kısmının olmamasıdır.

Kiliseye ulaşana kadarki kat edilen mesafe açık alandır. Ancak kiliseden sonraki basamaklar obruk, mağara özelliği göstermektedir. İçeride bulunan nemden dolayı basamaklar kaygan bir hal almaktadır. 152 basamak daha inildikten sonra Cennet Obruğu’na ulaşılmaktadır. Dikkatli olunduğunda, mitolojik bir nehir olduğuna inanılan bir yer altı suyundan gelen sesler duyulabilmektedir. Bu su aslında Cennet ve Cehennem Obrukları’nın meydana gelmesini sağlayan akarsudur. Bu akarsu biraz güneyde Narlıkuyu’da denize karışmaktadır.

Cehennem Obruğu’nun Özellikleri

Cennet Obruğu’nda olduğu gibi Cehennem Obruğu’da karstik arazinin çökmesi neticesinde meydana gelmiştir. Bu obruğun derinliği 128 metredir ve içine inilmesi yasaktır. Cehennem Obruğu’nun hikayesi Yunan Mitolojisi'ne dayanmaktadır. Efsaneye göre Zeus, canavar Typhon’u alt ettikten sonra bir süre bu obrukta hapsetmiş daha sonra ise Etna Yanardağı’nın altına bir daha çıkmamak üzere kapatmıştır.

Cennet Cehennem Obrukları’na Nasıl Gidilir?

Cennet Cehennem Obrukları’na Mersin-Antalya yolu üzerinde Kızkalesi Beldesi’nin 3 kilometre batısından tabelaların işareti ile sağ tarafa döndükten 1,5 kilometre sonra varılmaktadır. Obruklara toplu taşıma ile gideceklerinse Mersin’den Silifke dolmuşlarını ya da Mersin-Antalya otobüslerini kullanmaları gerekmektedir. Anayolun ardından özel araç kullanılmalıdır.

Giriş ücreti 45 TL’dir ve müze kartı geçerli olmaktadır. Alınan bilet ile Cennet Cehennem Obrukları’na yürüme uzaklığında olan Astım Mağarası da ziyaret edilebilmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış