familycouple
setuprateenter

Çanakkale Şehitler Abidesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale Şehitler Abidesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Çanakkale Şehitler Abidesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale Şehitleri Anıtı, Çanakkale ilinde bulunan Gelibolu Yarımadası’ndaki Hisarlık Tepe’de yer almaktadır. Çanakkale Şehitleri Anıtı, l. Dünya Savaşında ve Çanakkale Savaşları sırasında yaşamını yitirmiş olan Türk askerlerini anmak için yapılmıştır.

18 Mart 1915’de İttifak Devletleri’nin Çanakkale’ye girme teşebbüsüne engel olmuş ve gemilerden birçoğu, Nusret Gemisinin sulara yerleştirdiği mayınlara değerek batmıştır. İttifak Devletleri denizden ilerleyemeyeceklerini idrak edip, kara harekatını denemişlerdir. Avustralya, Yeni Zelanda, Fransız, İngiliz, Kanada Birlikleri ve Hint Birlikleri hep beraber saldırıya geçmişlerdir. Mustafa Kemal komutasındaki Türk Ordusu tüm cephelerde düşmanı püskürtmüş ve 9 Ocak 1916’da İttifak Devletleri Gelibolu Yarımadası’ndan tamamı ile uzaklaştırılmıştır.

Çanakkale Muharebeleri’nde, Vatan alınmasın diye, kadın, erkek, çoluk çocuk, genç, yaşlı dinlemeden şehit olan bütün gönüllü askerlerimizi sembolize etmek ve şehit olanların anısını sürdürmek amacı ile bir anıt inşa etmek istenmiştir. Bütün Yurt genelinde açılan bir proje yarışması neticesinde 37 adet projeden Doğan Erginbaş, Feridun Kip ve İsmail Utkular tarafından hazırlanmış olan proje seçilmiştir. Projenin kökeni 17 Nisan 1954 tarihinde atılmış, İkinci Anafartalar Zaferi’nin 45. Yıldönümü olan 21 Ağustos 1960 tarihinde ziyaret edilmeye açılmıştır.

Çanakkale Şehitleri Anıtının 6 yıl gibi uzun bir zamanda bitirilmesinin sebebi, maddi yönden zorluk çekilmesidir. Şehitler Abidesi için türlü kampanyalar düzenlenmiştir. Aldığı harçlıkları kumbaralarında biriktiren talebeler, tüccarlar, taksici ve memleketin her bir köşesinden paralar toplanmış ve anıt bitirilmiştir. Çanakkale Şehitler Abidesinde, Temsili Şehit Kabirleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün Heykeli, Meçhul Asker, Şehitlik Abidesi, Yaralı Asker Anıtı ve Türk Bahçesi yer almaktadır.

Çanakkale Şehitler Abidesine Nasıl Gidilir?

Çanakkale Şehitler Abidesi’ne ulaşabilmek için, Çanakkale Otogarından İskele ’ye doğru hareket eden Ç9 otobüslerine binip iskelede inmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında Kilitbahir’e karşı tarafa geçmek için iskeleden vapura binmeniz gerekir. Vapurdan inmiş olduğunuzda orada Çanakkale şehitler Abidesine giden minibüsler bulunmaktadır. Minibüslere binip rahat bir şekilde ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Şehitliğe, en yakın olan havaalanı Çanakkale’dedir. İstanbul-Ankara-İzmir direkt olarak uçuş bulunmaktadır.

Edirne ve İstanbul’dan Tekirdağ’dan gelmiş olanlar ve Gelibolu Fırat yoluyla Bursa, Ankara ve İzmir’dense Çanakkale’den gelenlerse, Kilitbahir ve Eceabat’a düzenlenmiş olan feribot seferiyle ulaşım yapılır.

  • Çanakkale-İstanbul arası 267 kilometre ve 3 saat 40 dakikadır.
  • Çanakkale-Gelibolu arası 50 kilometre ve 1 saattir.
  • Çanakkale-İzmir arası 365 kilometredir.
  • Çanakkale-Ankara arası 714 kilometre ve 7 saat 30 dakikadır.
WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış