familycouple
setuprateenter

Çanakkale Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Çanakkale Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale ilinin Çimenlik Kalesi’nde yer alan Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Savaşı’nın kutsal mirasını bünyesinde bulundurmaktadır. Çanakkale Deniz Müzesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olduğundan dolayı askeri bir müze olarak nitelendirilmektedir. Anıtkabir Müzesi gibi Çanakkale Müzesi de önemli bir değere sahiptir. Bu sebepten dolayı Çanakkale mücadelesinin yaşandığı alanları ve aziz şehitlerimizi ziyaret ettikten sonra Çimenlik Kalesi’ne doğru gitmenizde yarar vardır. Çanakkale’de ziyaret edilecek önemli mekanlar arasında Çanakkale Deniz Müzesi de yer almaktadır.

1915 yılının mücadeleci ruhunu diri tutacak ve gelecek dönemlerde yaşayan insanlara bu mücadeleci ruhu yansıtabilecek bir kompleksin noksanlığı akıllara getirilerek 1982 yılında Çanakkale Deniz Müzesi inşa edildi. Geniş bir alanı kapsayan müze içerisinde soluk alabilecek geniş bir park bulunmaktadır. Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale Savaşı’nı anlatan birçok görsel, savaşta kullanılan silahlar, kütüphane, askeri elbiseler, mermiler ve o günü anlatan pek çok miras bulunmaktadır.

Ziyaretçilerin gezip görebilmesi için pazartesi ve perşembe günleri dışında müze her gün açık tutulmaktadır. Saat 09.00’dan 17.00’a kadar müze ziyareti yapılabilmektedir. Yaklaşık olarak 1 saat içerisinde müzenin tamamının gezilmesi mümkündür. Ancak eğer müzeyi bütün detayları ile gezip incelemek istiyorsanız 2 saat kadar sürebilir. Müzeye giriş yapabilmek için belirli bir ücretin ödenmesi gerekmektedir. Müzeyi gezeceğiniz zamanı müzeler haftası, 18-24 Mayıs tarihlerine denk getirirseniz müzeye ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca Öğretmenler Haftası, Turizm Haftası, 10 Kasım, 23 Nisan Haftası, 18 Mart Çanakkale Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi zamanlarda da müzeye ücretsiz giriş yapmak mümkündür.

Çanakkale'nin merkez mahallelerinden biri olan Fevzipaşa’da yer alan Çanakkale Deniz Müzesi’ne, özel araç ile ulaşılacak olursa Kilitbahır Feribot İskelesi’nden çıkılmasının ardından Yalı Caddesi’ne sapmak gerekmektedir. Yalı Caddesi üzerinden 15 ila 20 dakika içerisinde Çanakkale Deniz Müzesi’nin yer aldığı Fevzipaşa Mahallesi, Çimenlik Sokağı’na ulaşacaklar. Özel araca sahip olmayan kişiler ise Çanakkale Deniz Müzesi’ne Kilitbahır Feribot İskelesi’nden kalkan minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirler. Yalı Caddesi üzerinden geçen bütün minibüsler ya da Fevzipaşa’ya giden bütün minibüsler de, Çanakkale Deniz Müzesi yakınlarından geçmektedir. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış