familycouple
setuprateenter

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar
Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar

Ülkemizin en popüler ve dünyaca ünlü tatil yerlerinden bir tanesi olan Bodrum, 60’dan fazla mavi bayraklı plaja sahiptir. Yeşil ve mavinin birleştiği nokta olan Bodrum, gerçekten de görmeyenler için kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Kaliteli mekanları ve renkli eğlenceli sokakları ile her milyonlarca yerli ve yabancı turistin akınına uğramaktadır.

Bodrum Yarımadasının her bir köşesinde ayrı bir tarihi güzellik vardır. Bodrum denildiği zaman akla ilk olarak sahilini ve denizi gelmektedir. Fakat Bodrum sınırları içerisinde yer alan pek çok tarihi güzellikler ve mağaralar bulunmaktadır.

Bodrum içerisinde aynı zamanda Gümbet, Yalıkavak, Turgutreis, Gümüşlük ve Bitez gibi pek gelişmiş tatil beldesi bulunmaktadır.

Bodrum, özellikle ülkemizin balayı tatili noktalarından bir tanesidir. Yeni evli çiftlerin balayı tatili için sıkça tercih ettiği tatil noktalarından bir tanesi de Bodrum’dur. Gelenekler Ege atmosferini tatilcilerine yaşatan Bodrum, yerli ve yabancı ünlülerinde akınına uğramaktadır. Bodrum’da gezip görmeniz gereken önemli mağaraları sizler için bu blog konumuzda özellikleri ile birlikte paylaştık. Bodrum’da ziyaret etmeniz gereken mağaraları aşağıda sizler için açıklamaları ile birlikte sıraladık.

Karaada Delikli Mağarası

Bodrum sınırları içerisinde yer alan Karaada Delikli Mağarası, Kos tarafında yer almaktadır.

Karaada Delikli Mağarasının girişi 11 metre derinliğindedir. Bu nedenle mağaraya toplu bir şekilde geldiyseniz eğer teker teker girmeniz önerilmektedir. Mağara içerisinde yer alan mor ve sarı renkli oluşumlar gelen ziyaretçileri büyülemektedir. Mağara içerisinde yer alan kovuklarda ıstakoz, karavida ve iskorpit görmeniz mümkündür.

Karaada Delikli Mağarasının en güzel özelliği ise tepesinde bulunan 1 metre çapındaki deliktir. Bu delikten 6 metreye kadar çıkabilirsiniz. Buradaki esas manzara ise dalgıçların mağara içerisinde toplanan hava kabarcıklarının delikten çıkışıdır. Bu muhteşem olayı kameralarınıza alarak kaydedebilirsiniz.

İncirliin Mağarası

Milas’ın güneybatısında yer alan Manastır Dağındaki Gökçeler Kanyonunun kuzey yamacında bulunan İncirliin Mağarası, Bodrum’un en popüler mağaralarından bir tanesidir.

Ülkemizin en güzel ve en popüler mağaralarından bir tanesi olan İncirliin Mağarası, içerisinde bulunan jeolojik oluşumlar nedeniyle muhteşem bir güzelliğe sahiptir. İçerisinde yer alan tarihi kalıntılar ve el değmemiş doğallığı ile görülmesi gereken mağaralar arasında yer almaktadır. İncirliin Mağarası 345 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Ancak bu mağaranın sadece 155 metresi turizme açıktır. Bu mağara yatay olarak gelişmiştir. Fosil bir mağara olarak bilinir. İncirliin Mağarasının gelişiminde belirgin bir fay etkili olmuştur. İncirliin Mağarası içerisinde dev sarkıt, dikit, sütun ve damlataş havuzları vardır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış