familycouple
setuprateenter

Belenkeşlik Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Belenkeşlik Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Belenkeşlik Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Belenkeşlik Kalesi nerededir? Belenkeşlik Kalesine nasıl gidilir? Belenkeşlik Kalesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Belenkeşlik Kalesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Belenkeşlik Kalesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Belenkeşlik Kalesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Belenkeşlik Kalesi’nin özellikleri nelerdir? Belenkeşlik Kalesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Belenkeşlik Kalesi Nerededir?

Mersin ili sınırları içerisinde yer alan Belenkeşlik Kalesi, Mersin ilinin en göze çarpan tarihi yerlerinden bir tanesidir. Mersin ilinin en çok ziyaret edilen kalelerinden bir tanesi olan Belenkeşlik Kalesi’nin şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 20 kilometre civarındadır.

Belenkeşlik Kalesi, Mersin ilinin Soğucak Yaylası’nda yer almaktadır. Mimarisi ile göze çarpan özellikleri sahip olan Belenkeşlik Kalesi, ülkemizde görülmesi gereken tarihi yerlerden bir tanesidir. Belenkeşlik Kalesi, dikdörtgen bir şekilde inşa edilmiştir. Yapımı sırasında ise dış duvarları taşlar ile örülmüştür. Bu duvarların üst kısmına ise gözetleme için delikler yapılmıştır. Belenkeşlik Kalesi’nin Bizans döneminde inşa edilmiş olma olasılığı yüksektir.

Mersin iline tatile gelen ziyaretçilerin mutlaka Belenkeşlik Kalesi’ni ziyaret etmelerini önermekteyiz. Burada güzel manzara karşısında sevdikleriniz ile birlikte muhteşem anlar yakalayabilirsiniz.

Belenkeşlik Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Mersin ili içerisinde yer alan Belenkeşlik Kalesi’nin Mersin merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 20 kilometre civarındadır. Bu kalenin kesin yapım tarihi bilinmemektedir. Mersin il merkezinde bu kaleye gitmek isteyenler merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış