familycouple
setuprateenter

Balayı Tatili Önerileri

Balayı Tatili Önerileri
Balayı Tatili Önerileri

Türkiye’de balayına çıkacak olan çiftler genellikle Antalya ve bölgesini tercih etmektedirler. Aynı zamanda ülkemizde son zamanlarda sıkça tercih edilen tatil şekillerinden biri de kiralık tatil villalarıdır. Kiralık tatil villalarında eşiniz ile birlikte gözlerden uzak baş başa bir tatil yapabilirsiniz.

Balayı tatiline hayatınız boyunca sadece bir defa çıkacağınız için balayı tatilinizi en iyi şekilde planlamanız gerekmektedir.

Balayı tatilinizi Antalya’nın eşsiz güzellikteki yerlerinde yapabilirsiniz. Yaz tatillerinin başkenti olan Antalya, Türkiye’nin en renkli ve en eğlenceli turistik bölgelerini içerisinde barındırmaktadır. Antalya, tarih boyunca pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yerdir. Tarihi ve kültürel gezileri ile gezebileceğiniz pek çok yere sahip olan Antalya’da balayınızı farklı açılardan değerlendirebilirsiniz.

Antalya’nın Kısa Tarihi

  • Antalya, Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehridir.
  • Türkiye’nin yüzölçümü olarak altıncı büyük şehridir.
  • Türkiye’nin en çok antik kentine sahip ili olan Antalya,  zamanında Bergamalılar, Bizanslılar, Pamfilyalılar, Romalılar, Lidyalılar, Likyalılar, Selçuklular ve Osmanlıların hakimiyeti altındadır.
  • Antalya, Türkiye’de turunçgillerin başkentidir.
  • G-20 zirvesi ve ayrıca Expo 2016’ya ev sahipliği yapmıştır.

Yanartaş

Yanartaş, Antalya’nın Kemer’e bağlı Çıralı’da bulunan en popüler tatil merkezi olarak bilinmektedir. Yanartaş ayrıca sonsuz ateş olarak adlandırılmaktadır. Yanartaş, Çıralı’nın girişinde bulunmaktadır.

Yanartaş’a eşiniz ile birlikte tırmanırken doğanın ve denizin eşsiz güzelliğini seyredebilirsiniz. Ayrıca burada eşiniz ile birlikte fotoğraf çektirerek bu anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Her yıl düzenli olarak turist akınına uğrayan Yanartaş’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Olympos Antik Kenti

Antalya’ya tatile geleceksiniz eğer mutlaka burayı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Olympos dilimizde Ulu dağ anlamına gelmektedir. Ayrıca Olympos Plajı’nda yüzmeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Olympos Antik Kenti’nin kesin kuruluş tarihi bilinmemektedir. Olympos’ta ayrıca Caretta Carettaların yaşam alanı bulunmaktadır.

Side Antik Kenti

Side Antik Kenti’de, Helen, Roma ve Bizans dönemine ait mimari kalıntıları görebilirsiniz. Side Antik Kentini 15 Nisan ile 2 Ekim arasında ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret açılış saatleri 08:30 ile 19:30 arasındadır. Ayrıca 3 Ekim ile 14 Nisan arasında 08:30 ile 17:30 arasında ziyaret edebilirsiniz. Side Antik Kentine girişler oldukça ücretlidir.

Aspendos Antik Kenti

Aspendos Antik Kentini, Milattan önce 10. Yüzyılda Akalar kurmuştur. Aspendos Antik Kenti, Antalya’nın Serik ilçesinin Belkıs Köyünde yer almaktadır.

Aspendos, kendi adına para bastırılan ilk Anadolu şehirleri arasında yer almaktadır. Bir efsaneye göre Truva Savaşı sonrasında Pamphylia’ya gelen koloniler tarafından kurulmuştur. Aspendos, tarih boyunca pek çok kez işgal edilmiştir.

Aspendos, Selçuklular Döneminde kervansaray olarak kullanılmıştır. Daha sonraki yıllarda ise Atatürk’ün isteği üzerine restore edilip halka açık hale getirilmiştir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış