familycouple
setuprateenter

Balayı İçin En İyi 10 Yer

Balayı İçin En İyi 10 Yer
Balayı İçin En İyi 10 Yer

Türkiye’de son zamanlarda balayı çiftlerinin en çok tercih ettikleri yerleri sizler için sıraladık. Balayı çiftleri özellikle gittikleri tatil yerlerinde kiralık balayı villalarında tatillerini yapmaktadırlar. Kiralık balayı villalarında tatilciler istedikleri ve diledikleri gibi hareket edebilirler. Balayı tatilinize çıkmadan önce tatil sırasında gezmek ve dolaşmak istediğiniz yerlerin öncesinden bir listesini yapmalısınız. Yapacağınız liste tatil sırasında düzenli ve planla bir şekilde hareket etmenizi sağlayacaktır.

Balayı tatil planlamanızı önceden yaparsanız eğer balayı tatiliniz sırasında herhangi bir aksilik veya problem yaşamazsınız. Balayı çiftlerinin en çok tercih ettiği ve balayı şehri olarak adlandırılan Antalya, sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Antalya’da isterseniz doğa içerisinde isterseniz eğlencenin merkezinde balayı tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Olimpos

Balayı çiftlerinin Antalya’da en çok tercih ettiği yer olan Olimpos, tam size göre bir yerdir. Olimpos, Antalya’nın güneyinde yer almaktadır. Burada gündüzleri güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Lara

Balayı denilince akla gelen yerlerden bir tanesi de Antalya’da bulunan Lara’dır. Lara en güzel balayı yerlerinden bir tanesidir. Karmaşadan uzak bir yerde tatil yapmanın keyfini Lara’da çıkarabilirsiniz. Her yıl balayı çiftlerinin sıkça tercih ettiği yer olan Lara’da sizlerde balayı tatilinizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Alanya

Türkiye’de tatilcilerin ve balayı çiftlerinin en çok ziyaret ettikleri yer arasında olan Alanya, yaz aylarında muhteşem doğası ile sizlere büyüleyecek. Lakin çok fazla sıcak sevmeyen çiftler Alanya’ya bahar aylarında gelmesi tavsiye edilmektedir. Alanya’da eşiniz ile birlikte Kleopatra Plajı, Alanya Kalesi, Dim Mağarası, Kızıl Kule, Dimçay ve Alanya Tershanesi’ni gezebilirsiniz.

Side

Antalya’nın en popüler bölgelerinden biri olan Side, balayı tatilinde eşiniz ile gezebileceğiniz pek çok mekanı içerisinde barındırmaktadır. Side’ye eşiniz ile birlikte özellikle Haziran ayından sonra düzenlenen festivallerde gelebilirsiniz. Side, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir yerdir. İçerisinde Apollon Tapınağı, Aspendos Köprüsü ve Antik Tiyatro yer almaktadır. Burada turistik geziler yaparak eşiniz ile birlikte muhteşem fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı, Türkiye’nin en meşhur plajları arasında yer almaktadır. Antalya’nın sıcağından kaçmak için şahane bir yerdir. Konyaaltı Plajı’nda daha avantajlı bir çeşitlilik arayacak olursanız belli bir ücret karşılığında istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Tüm gün deniz ve güneş keyfi yapmak isteyenler için oldukça şahane bir yer olan Konyaaltı Plajı’nda acıktığınız zaman hemen yanınızdaki kafelerde açlığınızı bastırabilirsiniz. Ayrıca Konyaaltı Plajı’nda akşam saatlerinde canlı müzik keyfini yaşayabilirsiniz.

Karain Mağarası

Karain Mağarası, Antalya ile Burdur arasında bulunan Yağca Köyü’nün sınırları içerisindedir. Tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan Karain Mağarası’nda 500 bin yıl öncesine dayanan tarihi kalıntılar ve yerleşim izlerine rastlanılmıştır. Ayrıca Karain Mağarası Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından bir tanesidir.

Karain Mağarası deniz seviyesinden 450 metre yukarda yer almaktadır. Bu mağarada bulunan tarihi kalıntılar ve buluntular Antalya Müzesi’nde sergilenmektedir.

Saklıkent Kayak Merkezi

Saklıkent Kayak Merkezi Beydağları üzerine kurulu turistik bir yerdir. Yaz aylarında sıcaktan bunalan bütün merkezliler hemen hemen sıkça burayı ziyaret etmektedir. Kent merkezine bir saat uzaklıkta yer alan Saklıkent Kayak Merkezi’nin sezonu aralık ayının ikinci haftası ile nisan ayının ortasıdır.

Saklıkent Kayak Merkezi’nin sloganını gündüz kayak, öğleden sonra deniz olarak görebilirsiniz. Burada kızak ile kaymak isteyen tatilcilere özel parkurlar kurulmuştur.

Gemile Plajı (Gemiler Adası)

Gemiler Plajı’na araba ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ter temiz denizi ve kumsalı ile burada tatil yapmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Su sporları ile uğraşıyorsanız eğer burada eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada acıktığınız zaman açlığınızı bastırabileceğiniz çay bahçeleri kurulmuştur.

Bu koyun hemen karşısında Gemile Adası vardır. Bu adanın en eski ismi Aya Nikola Adası’dır. Gemile Adası Bizans Döneminde en önemli dini merkezlerden biri olarak kabul edilmiş. Burada Hristiyanlık Dönemine ait kilise kalıntılarını görmeniz mümkündür.

Ölüdeniz - Kıdrak Tabiat Parkı

Türkiye’nin yurtdışı tanıtımlarında yer alan ve egzotik havası ile kendinizi yurtdışında tatildeymiş gibi hissedeceğiniz Ölüdeniz, balayı tatili için iyi bir tercih olabilir. Müthiş doğası ile kendine hayran bırakan Ölüdeniz’de eşiniz ile birlikte kiralayacağınız kiralık balayı villalarında tatilinizin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Muhteşem alt yapısı sayesinde oldukça hijyenik ve temiz olan Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkı’nda mutlaka denizin ve sahilin tadını çıkarmalısınız. Balayı tatiliniz için Fethiye’ye gelecekseniz eğer buraya uğramadan dönmenizi tavsiye etmeyiz.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’nin alamet-i fabrikası olarak adlandırılan Kelebekler Vadisi, efsane ve kartpostallık güzelliği ile tatilcileri kendisine hayran bırakıyor. Masmavi suyu ve cam gibi denizi ile adeta doğa harikası. Burada pek çok kelebek çeşidine denk gelebilirsiniz. Vadi yerleşime tamamen kapalıdır. Bu nedenle burada çadır ve ahşap yapıdan olan evleri görebilirsiniz.

Eğer burada kalacaksanız sabah denizi mutlaka kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Öğlene doğru dalgalanan deniz, sabah saatlerinde o kadar sakin oluyor ki görüntüsü ile kendine aşık ediyor insanı. Romantik ve kalabalıktan uzak bir yerde balayı tatili yapmak isteyenlerin tercih edecekleri en güzel yerlerden bir tanesidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış