familycouple
setuprateenter

Aziz Vukolos Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Aziz Vukolos Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Aziz Vukolos Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Aziz Vukolos Kilisesi İzmir şehrinin Konak ilçesinde bulunan turistik bir yapıdır. Daha detaylı bir konum bilgisi vermek gerekirse Konak ilçesinin Basmane semtinde yer aldığı söylenebilir. Aziz Vukolos Kilisesi’ne daha rahat bir şekilde ulaşım sağlamak için bölgeye gelindiğinde Etiler mahallesine gidilmesi gerekmektedir. Bu konumdan kiliseye ulaşmak ve ziyaret etmek çok daha kolaydır. Kilise İzmir’in en yoğun bölgeleri arasında yer alan Konak ilçesinde yer almaktadır.

Aziz Vukolos Kilisesi’ne toplu taşıma araçları kullanılarak çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Toplu taşıma araçları kullanıldığında kiliseye yakın bir konumda inmek mümkündür. Aziz Vukolos Kilisesi’ne ulaşım sağlamak için özel araç kullanımı da tercih edilebilir. Direk olarak Konak ilçesine ulaşıldıktan sonra Basmane semtinden geçilerek Etiler mahallesini bulunmalıdır.

Aziz Vukolos Kilisesi Tarihi

Tarihi 1800’lü senelere uzanan Aziz Vukolos Kilisesi, Ortodoks Rum Kilisesi olarak da bilinmektedir. İnşa edildiği zamanlardan bu zamana kadar farklı amaçlar ile kullanılan bu özel yapı, günümüzde turistik amaçlı ziyaretler için restore edilmiştir.

1886’da kurulan Aziz Vukolos Kilisesi Ortodoks Rum Kilisesi olarak ön plana çıkmaktadır. Bu kilise aynı zamanda Aya Vukla olarak da adlandırılmaktadır. 1922 senesinde ortaya çıkan yangına rağmen herhangi bir hasar meydana gelmeden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Bilhassa mübadele zamanında Rumların İzmir’den gitmesi ile fonksiyonunu yitirerek bir süre boş kalmıştır. Bir süre boş kalan kilise 1927-1951 yılları arasında İzmir Arkeoloji Müzesi denetiminde ziyarete açılmıştır. Fakat bu zaman diliminden sonra kilise depo görevi görmeye başlamıştır.

Aziz Vukolos Kilisesi 2009 senesine kadar bir harabe halindeyken, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları yapıldıktan sonra tekrardan ziyarete açılmıştır. 2009 yılından günümüze kadar geçen sürede Kültür Merkezi ve Basın Müzesi ile birlikte anı evi biçiminde kilise hizmet vermeye devam etmektedir.

Aziz Vukolos Kilisesi Hikayesi

Aziz Vukolos Kilisesi, Ortodoks Rum Kilisesi olması sebebi ile oldukça büyük bir öneme sahiptir. İnşa edildiğinde Rumlar için önem arz eden bir ibadet yeri olarak ön plana çıkmıştır. Fakat Kurtuluş Savaşı sonrasında yapılan mübadele uygulaması ile Rumların İzmir’den gitmesinden dolayı bir süre boş bir halde kalmıştır. Ancak dönemin en önemli ibadet merkezlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Bu sebepten dolayı dünyanın dört bir yanından Aziz Vukolos Kilisesi’ni ziyaret etmek amacı ile turistler gelmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış