familycouple
setuprateenter

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Aya Tekla Yeraltı Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin inanç turizmi açısından oldukça zengin şehirdir. İnanç turizmi içerisinde yer alan mekanlar arasında Aya Tekla Yeraltı Kilisesi de bulunmaktadır. Bu kilise Mersin’in Silifke ilçesine 4 kilometre uzaklıktadır. Hristiyanlığın en önemli ve en eski merkezlerinden biri olan bu ören yeri Meryemlik diye de adlandırılmaktadır. Dünyanın dört bir tarafından Hristiyan ziyaretçileri olan bu hac noktasında Hristiyanlığın ilk ve son kadın şehidi olarak tanınan Aya Tekla’nın gizlendiği ve ardından kiliseye dönüştürülen bir mağara yer almaktadır.

İsa peygamberin havarileri arasında olan St. Paul’un vaazlarının etkisi altında kalan 17 yaşında olan Tekla kendini Hristiyanlığa adar. St. Paul inancını yayabilmek amacıyla Isparta’nın ilçesi olan Yalvaç’a doğru yola koyulduğunda Aya Tekla’ya da Silifke ve yöresini Hristiyanlaştırma vazifesini verir. Bu sebepten dolayı da Aya Tekla Silifke’ye gelerek günümüzde Meryemlik olarak adlandırılan yerdeki mağara kilisede yaşamını devam ettirmeye başlar.

İlk zamanlarda halk tarafından benimsenmez. Ancak türlü ilaçlar yaparak Silifke halkına şifa olmaya çalışır ve başarılı da olur. Aya Tekla günden güne güç kazanmaya başlar. Bu durumdan rahatsız olan ve korkan Silifke’nin ileri gelenleri ve doktorlar onu öldürtme kararı alır.

Aya Tekla’ya zarar vermesi için birkaç serseri gönderirler. Ancak bu serserilerin mağaraya girmelerinden sonra bir daha gören olmaz.

Anlatılan bir rivayete göre Aya Tekla’nın olduğu mağaradan Silifke Kalesi’ne geçen gizli bir tünel bulunmaktadır. Aya Tekla bu tünelden kaçıp gizlenerek kurtulmuştur. Aya Tekla’dan sonra saklandığı mağara yörede bulunan gizli Hristiyanların kilisesi haline gelmiştir. Daha sonra Roma İmparatorluğu tarafından Hristiyanlık kabul edilince de mağaranın üzerine büyük bir kilise yaptırılmış.

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi dünyanın ilk kiliseleri arasında yer almaktadır. Hristiyanlık dininin resmen kabul edilmesinin ardından başka yapıların da eklendiği Meryemlik’te Aya Tekla’ya ithaf edilen hamam, kuzey kilisesi, sarnıç ve mezarlık kalıntıları da yer almaktadır.

Tek tanrılı inancı yaygın hale getirmeye kendini adayan ve insanlara yardım ederek şifa dağıtan Aya Tekla her sene Katolik Kilisesi tarafından 23 Eylül, Ortodoks Kilisesi tarafından ise 24 Eylül tarihlerinde anılmaktadır.

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi Silifke’nin merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu kiliseye ulaşabilmek için Taşucu yolu üzerinde 4.kilometreden sağa döndükten sonra 1 kilometrelik bir yolun daha gidilmesi gerekmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış