familycouple
setuprateenter

Antalya'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Antalya'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler
Antalya'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Antalya, ülkemizin turizm cennetlerinden bir tanesidir. Bunun haricinde Antalya ili içerisinde pek çok tarihi antik kent, mağaralar, şelaleler ve birbirinden güzel plajlar vardır.

Antalya ili özellikler yeni evli çiftlerin balayı tatilleri için tercih ettikleri yerlerden bir tanesidir. Antalya’da doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz yerler ve eğlenmek istediğiniz zaman pek çok eğlence merkezinin bulunduğu yerler bulunmaktadır. Antalya’ya tatile geldiğiniz zaman gezebileceğiniz şelaleler ve antik kentler bulunmaktadır. Sizler için bu blog konumuzda Antalya’da gezip görmeniz gereken önemli yerleri özellikleri ve konumları ile birlikte paylaştık.

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi, Antalya’da gezip görmeniz gereken yerler arasındadır. Alanya Kalesi’nin Antalya merkeze olan uzaklığı 135 kilometredir. Alanya Kalesi, Alanya’nın sembolik yapılardan bir tanesidir. Buraya gidebilmek için Antalya yolundan Alanya yazılı tabelayı takip ederek veya Alanya dolmuşlarına binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alanya Kalesi, 6 kilometre uzunluğundaki surlar ile çevrilidir. Bu yapı Helenistik Döneme ait bir yapıdır. Alanya Kalesi eski zamanlarda pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kalenin etrafındaki surlar denizden gelen tehditlere karşı inşa edilmiştir. Alanya Kalesine girişler ücretlidir.

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunmaktadır. Muratpaşa içerisinde yer alan Çağlayan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Düden Şelalesi, ülkemizin en popüler şelalelerinden bir tanesidir. Düden Şelalesinin il merkezine olan uzaklığı ise 10 kilometredir. Düden Şelalesine özel araç ile gelmek isteyenler Bülent Ecevit Bulvarının doğu yönüne doğru giderek kısa sürede ulaşım sağlayabilirler.

Özel aracı olmayanlar ise Çağlayan dolmuşlarına binerek yine kısa sürede Düden Şelalesine gelebilir.

Antalya’da gezip görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Düden Şelalesi iki farklı koldan oluşmaktadır. Aynı zamanda bu şelale yeşil ağaçlar çevrili olduğu için muhteşem bir doğal görüntüye sahiptir.

Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya’nın ilçesi olan Muratpaşa’da yer almaktadır. Kaleiçi, Antalya’nın tarihi güzelliklerinden bir tanesidir. 3000 yıllık tarihe sahip olan Kaleiçi, oldukça otantik bir görüntüye sahiptir. Kaleiçi’ne ulaşımı kent merkezinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kent merkezinden yürüyerek Kaleiçi’ne kolaylıkla gidebilirsiniz. Şehir merkezin yakın olması nedeniyle oldukça kalabalık bir yer olan Kaleiçi, Antalya’nın en güzel merkezlerinden bir tanesidir. Kaleiçi içerisinde Bizans, Rooma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi kalıntıları da görmeniz mümkündür.

Dim Çayı

Dim Çayı, ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Dim Çayı, Konya ilinden başlamaktadır. Toplamda 60 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir.

Konya’da başlayan Dim Çayı, Alanya’dan Akdeniz’e dökülmektedir. Çevresinde ise pek çok restoran hizmet vermektedir. Soğuk olduğu için yazın sıcak aylarda havanın en bunaltıcı olduğu zamanlarda buraya serinlemeye gelebilirsiniz. Doğallığı ve çevresine verdiği rahatlatıcı su sesi eşliğinde aileniz ile birlikte burada bulunana restoranlarda akşam veya öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış