familycouple
setuprateenter

Antalya'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar

Antalya'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar
Antalya'da Mutlaka Görmeniz Mağaralar

Antalya, mağara oluşumu bakımından oldukça zengin bir ildir. Toros Dağı kuşağının eteklerine kurulan olan Antalya, aynı zamanda ülkemizin en turistik bölgelerinden bir tanesidir. Toros Dağı ana iskeleti bakımından kireç taşından oluşmaktadır. Bu nedenle bu ildeki mağaraların çoğunu kireç taşı formasyonları içinde gelişmiştir.

Antalya ili içerisinde yaklaşık olarak 500 tane mağara tespit edilmiştir. Ancak bunlardan yalnızda birkaç tanesi uluslararası bir öneme sahiptir.

Turizme açık olan mağaralar ise Antalya’nın Yağca Köyü sınırları içerisinde bulunan Karain Mağarası, Alanya’da bulunan Damlataş Mağarası ve yine Alanya sınırları içerisinde yer alan Dim Mağarasıdır. Antalya ili içerisinde yer alan ve turizme açılmayı bekleyen daha pek çok mağara vardır. Antalya ilinde gezebileceğin mağaraları ve özelliklerini sizler için aşağıda maddeler halinde sıraladık.

Kocain Mağarası

Kocain Mağarası, Antalya ile Burdur arasında yer almaktadır. Buraya gidebilmek için Antalya’nın kuzeyine doğru yaklaşık 45 kilometre kadar bir yol yapmanız gerekir. Camiliköy ve Ahırtaş köylerini geçtikten kısa bir süre sonra buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kocain Mağarası, ülkemizdeki tek örneği bulunan bir mağaradır. Bu nedenle Antalya’ya tatile geldiğiniz zaman mutlaka burayı da ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Kocain Mağarası, en büyük mağara ağzı ve tek parça galeriye sahip olması ile bilinmektedir. Bu mağara sadece doğa ile değil aynı zamanda geçmişe uzanan eski tarihi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu mağara içerisinde Roma döneminden kalma bir sarnıç bulunmaktadır. Buna ek olarak ise mağara içerisinde yapılan arkeolojik çalışmalarda halen farklı tarihi eserler ortaya çıkmaktadır. Kocain Mağarasının yüksekliği50 ve 60 metre yüksekliktedir.

Yerköprü Mağarası

Yerköprü mağarası, Antalya’nın saklı kalmış güzelliklerinden bir tanesidir. Yerköprü Mağarası yaklaşık olarak 110 metre uzunluğundadır. Bu mağara deniz ile bağlantılı olduğu için buraya denizden botla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yerköprü Mağarası içerisinde oldukça büyük bir alan bulunmaktadır. Bu nedenle bu mağaraya karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yapısı ve denize olan bağlantısı nedeniyle Deniz Mağarası olarak da adlandırılmaktadır. Yerköprü Mağarası diğer mağaralar gibi turistik bir özelliğe sahip değildir. İçerisinde ise herhangi bir işletme veya tesis bulunmamaktadır.

Altınbeşik Mağarası

Altınbeşik Mağarası, Antalya’nın Akseki ilçesinde yer almaktadır. Bu mağaraya Manavgat Vadisi üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bu mağara karayoluna müsait olmayan bir konumdadır. Bu nedenle bu mağara ulaşım sağlayabilmek için 1 saatlik bir yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Antalya’da başlayan trekking turu bu mağaraya kadar gelmektedir. Altınbeşik Mağarası her mevsim 16 ile 18 derece sıcaklığa sahiptir. Ülkemizin en güzel mağaralarından bir tanesi olarak bilinen Altınbeşik Mağarası içerisinde oldukça çok sayıda gölet bulunmaktadır.

Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası, Antalya en çok bilinen mağaralar arasında yer almaktadır. Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Damlataş Mağarasının merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 3 kilometre civarındadır.

Damlataş Mağarasının uzunluğu ise 30 metredir. Bu mağara içerisinde oldukça güzel bir görüntü oluşturan çok sayıda sarkıt ve dikit bulunmaktadır. Mağara içerisinde yüksek ölçüde nem ve düşük ısı vardır. Bunun yanı sıra radyoaktif hava da bulunmaktadır. Damlataş Mağarasının astım hastalarına iyi geldiği söylentiler arasındadır. Bu nedenle dünyanın her yerinden buraya sıkça seyahat düzenlenmektedir.

Dim Mağarası

Dim Mağarası, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almaktadır. Alanya merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 11 kilometre civarındadır. Dim Mağarası içerisinde çok sayıda sarkıt ve dikit bulunmaktadır.

Dim Mağarası yaklaşık olarak 232 metre yüksekliktedir. Ayrıca bu mağaranın iki girişi vardır. Bu mağaranın her mevsim içerisindeki sıcaklık sabittir. Dim Mağarası içerisinde hediyelik eşya alabileceğiniz pek çok işletmeler hizmet vermektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış