familycouple
setuprateenter

Antalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Antalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler
Antalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Antalya bilindiği üzere sadece deniz, kum ve plajından oluşmamaktadır. Antalya genel anlamda tarihi açıdan pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle zamanında yaşayan eski medeniyetlerin bırakmış olduğu pek çok tarihi kalıntılar mevcuttur. Antalya’da yer alan eski ve günümüze kadar bizlere ulaşabilen antik kent vardır.

Antalya’da yer alan tarihi antik kentleri özellikleri ile birlikte sizler için aşağıda sıraladık.

Aspendos Antik Kenti

Aspendos Antik Kenti, Antalya’nın Serik ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda yer alan Köprüçayı’nın dağlık bölgesindedir.

Aspendos Antik Kenti’nin tarihi geçmişi yaklaşık olarak milattan önce 10. yüzyıla dayanmaktadır. Bu yıllarda Akalar tarafından kurulmuş olan Aspendos Antik Kenti, o devrin mamur zengin kentlerinden bir tanesidir. Aspendos Antik Kenti içerisinde yer alan tiyatro milattan sonra 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Aspendos Antik Kentinin en önemli yapısı ise tiyatrosudur. Antik tiyatrolar arasında en iyi şekilde korunmuş ve yapısı bozulmamış bir tiyatroya sahiptir.

Olympos Antik Kenti                      

Olympos Antik Kenti, adını 16 kilometre kuzeyinde bulunan Torosların bir uzatışı olan ve 2375 metrelik yüksekliğe sahip olan Tahtalı Dağ’dan almıştır.

Bu antik kentin günümüze kadar ulaşan tarihi kalıntıları Helenistik, Bizans ve Roma dönemlerine aittir. Olympos Antik Kenti, doğudan batıya doğru hızlı bir şekilde denize akan ırmağın ağzında ve her iki yakasında bulunmaktadır. Eski zamanlarda yani antik dönemde bu kenti ikiye bölen nehir yatağı kanal içerisine alınıp iskele olarak kullanılmış ve köprü ile birbirine bağlanmıştır. Olympos Antik Kentinin en önemli yapısı ise batısında yer alan tapınak kapısıdır.

Myra Antik Kenti

Antalya’nın Demre ilçesi sınırları içerisinde yer alan Myra Antik Kenti, aynı adı taşıyan bir ova üzerine kurulmuştur.

Bu antik kent özellikle Roma Dönemi Tiyatrosu, Likya Döneminden kalma kaya mezarları ve Bizans Döneminden kalma Aziz Nikolas Kilisesi ile ünlüdür. Günümüze kadar gelen kalıntılarını ise tiyatrosu ve kaya mezarları oluşturmaktadır. Tiyatronun hemen yanında kabartmalı kaya mezarları yer almaktadır.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti, Fethiye ve Kalkan arasında kalan Ovagelemiş Köyünde yer almaktadır. Patara Antik Kenti, Likya Döneminin en önemli kentlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.

Ayrıca bu antik kent Likya Döneminin en eski şehirlerinden bir tanesidir. Burada yer alan Caretta Carettalar uzun yıllar boyunca sürekli olarak buraya yumurtalarını bırakmaktadır. Patara aynı zamanda Apollon’un en önemli kehanet merkezi olarak bilinmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış