familycouple
setuprateenter
Antalya Tatil Yerleri
Antalya Tatil Yerleri

Antalya, Türkiye’nin tatil başkenti olarak bilinmektedir. Ayrıca Antalya geçmişte pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. İçerisinde pek çok antik kenti barındıran Antalya, renkli ve en turistik yerlerden bir tanesidir. Turistlerin Türkiye’de sıkça tatil yaptığı yerler arasında yer alan Antalya, kültürel ve tarihi açıdan mükemmel kalıntılara sahiptir. İçerisinde barındırdığı müzeler, tarihi ve antik kentleri ile gezebileceğiniz ve tarihi kalıntılara şahit olacağınız eşsiz güzelliklere sahiptir.

Antalya, ılıman iklimi ve masmavi denizi ile doğanın eşsiz güzelliğini gözler önüne seriyor. Antalya gelen ziyaretçilerine tatilden fazlasını sunmaktadır. Antalya’da dilerseniz eğlencenin merkezinde dilerseniz sessiz sakin doğa içerisinde tatilinizi yapabilirsiniz.

Türkiye’nin en kalabalık beş şehrinden biri olan Antalya, ayrıca Türkiye’nin altıncı en büyük şehridir. Zamanında Pamfilyalılar, Romalılar, Lidyalılar, Bergamalılar, Bizanslılar ve Osmanlılara ev sahipliği yapmış olan Antalya, 6-20 zirvesine ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizin turunçgilleri konumunda ilk sırada yer almaktadır. Şimdi size Antalya’da gezip görmeniz ve tatil yapmanız gereken yerleri sırasıyla tanıtacağınız.

Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlıdır. Kaleiçi taşımış olduğu tarihi kalıntıları ile meşhur bir bölgedir. Tarihi evleri ve muhteşem doğa güzellikler ile insanı kendisine hayran bırakan Kaleiçi, tarihi kalıntılarının yanı sıra eski dönemdeki insanların gelenek ve göreneklerini hala taşımaktadır. Kaleiçi’nde yığma taşlar ile yapılan evler eski tarihi hale yaşatmaktadır. Burada eşiniz ve aileniz ile birlikte mükemmel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Taş evlerin aralarında bulunan çiçekli ve dar sokaklar adeta eski saraylarda yaşayan insanların kalıntılarını taşımaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin en çok akın ettiği yerler arasındadır.

Yanartaş

Yanartaş, Antalya’nın en popüler tatil yeri olan Kemer’e bağlı turistik bir yerdir. Sonsuz ateş olarak adlandırılan Yanartaş’a Çıralı girişinde bulunan köprüyü geçtikten sonra 4 kilometre kadar gittikten sonra varacaksınız. Yanartaş’a tırmanırken denizin ve doğanın muhteşem görüntüsünü karşısında resim çekinmeyi kesinlikle unutmayın.

Alara Han Kalesi

Alara Han Kalesi, Antalya’da görülmesi gereken muhteşem yerler arasında yer almaktadır. Alara Han Kalesi, Alanya’ya yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. Alara Han Kalesi Selçuklu Hükümdarı Birinci Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.

Antalya’nın Antik Kentleri

Antalya, ülkemizin en çok antik kenti içerisinde barındıran şehirleri arasındadır. Bu antik kentlerinden en meşhur olanlarından bir tanesi de Olympos Antik Kenti’dir. Olympos Antik Kenti Tanrılar kenti olarak bilinmektedir. Olympos, uludağ anlamına gelen Antik Likya döneminin en önemli kent konumunda yer almıştır.

Olympos Antik Kenti özellikle caretta carettaların yaşam alanı olarak bilinmektedir. Soyları tükenmekte olan caretta carettalara buralarda denk gelebilirsiniz. Ayrıca Antalya’da bulunan diğer meşhur antik kentlerin ismi şu şekildedir. Side Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Xantlos Antik Kenti, Magydos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti ve Aspendos Antik Kenti’dir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış