familycouple
setuprateenter

Antalya Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Antalya Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Antalya Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Türkiye denilince akla ilk gelen yer Antalya. Burası sadece Türkiye’nin en ünlü turizm destinasyonu değil, aynı zamanda dünyanın en tanınmış turistik yerlerinden biridir.

Yaz ayları Antalya ile eş anlamlıdır ve deniz, kum ve güneş kombinasyonu tatil severler için idealdir. Ancak Antalya sadece mevsiminden ve tarihte bıraktığı mirastan, doğal ve kültürel değerler bakımından da daha fazlasını hak ediyor.

Aslında Antalya, sahip olduğu birçok cazibe merkezi nedeniyle yaz aylarında olduğu kadar sezon dışında da ziyaret edilebilecek bir şehirdir.

Antalya, dünyanın kültürel miras alanlarından biri olan Arkeoloji Müzesine ev sahipliği yapmaktadır. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Arkeoloji Müzesi, Süleyman Fikri Erten tarafından kurulmuştur. Antalya arkeoloji müzesi 1988 senesinde Avrupa Konseyi tarafınca yılın müzesi ödülüne değer görülmüştür.

Antalya arkeoloji müzesi 30.000 metrekarelik bir alana ve 14 sergi alanına sahiptir. Bunun yanı sıra açık hava galerilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 5000 tarihi eser sergileniyor ve müzede koruma altında olan yaklaşık 25.000 tarihi eser var.

Likya, Pamfilya ve Psidia Antik Kentlerine ait tarihi kalıntıları görmek içinde Antalya arkeoloji müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Arkeoloji Müzesi Nasıl Gidilir?

Konyaaltı ilçe merkezinde bulunan arkeoloji müzesi’ne otobüs ve dolmuşlar ile kolaylıkla gidebilirsiniz.

Antalya’nın eski beldesinde bulunan ve toplam 14 teşhir salonu ve bir açık hava müzesi bulunan bu müzede 5000 tarihi eser sergilenmektedir. Küçük bir ücret karşılığında bu arkeoloji müzesini ziyaret edebilirsiniz; Konyaaltı şehir merkezine yakın bir konumdadır ve Konyaaltı’na otobüs veya taksi ile ulaşılabilir. Özel aracınız ile de Antalya arkeoloji müzesine rahatça ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış