familycouple
setuprateenter

Anemurium Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Anemurium Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Anemurium Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Anemurium Antik Kenti nerededir? Anemurium Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Anemurium Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Anemurium Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Anemurium Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Anemurium Antik Kenti’nin özellikleri nelerdir? Anemurium Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Anemurium Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Anemurium Antik Kenti Nerededir?

Anemurium Antik Kenti, ülkemizin en güney kıyılarından bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır. Konumu nedeniyle Kıbrıs ile bir bağlantı noktası olduğu bilinmektedir.

Anemurium Antik Kenti’nin adı ilk kez Romalıların 4. Yüzyılındaki listesinde yer almaktadır. Anemurium Antik Kenti, önemli bir ihraç limanı olarak bilinmektedir. Ancak burası daha sonra Sasaniler’in işgali sonrasında zayıflamıştır. Isauralı Zeno döneminde ise tekrar zenginleşmiştir. 6. yüzyılda Arap akınları nedeniyle Anemurium Antik Kenti zamanla terk edilmiş ve 11. yüzyılda Selçuklu hakimiyetine girmiştir. Anemurium Antik Kenti, 16. yüzyılda ise Osmanlı hakimiyetine girmiştir.

Anemurium Antik Kenti’ndeki surlar oldukça sağlam bir yapıdadır. Oldukça iyi korunmuş olan bu surlar günümüze kadar ulaşmıştır. Anemurium Antik Kenti, ülkemizdeki görülmesi gereken en önemli tarihi yerlerden bir tanesidir. İçerisinde yer alan 900 kişilik tiyatro ise oldukça sağlam durumdadır. Anemurium Antik Kenti’nin arkasındaki deniz manzarası ise görülmeye değerdir.

Anemurium Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Anemurium Antik Kenti, Mersin ilinin Anamur ilçesinde yer almaktadır. Anemurium Antik Kenti’nin Anamur merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 7,5 kilometre civarındadır. Anemurium Antik Kenti’nin Mersin’e olan uzaklığı ise 237 kilometre uzaklıktadır.

Anemurium Antik Kenti’ne havayolu ile ulaşım sağlamak isteyenler Anamur’a komşu olan Gazipaşa Hava Limanını tercih etmeleri gerekmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış