familycouple
setuprateenter

Amintas Kral Mezarları Nerede, Nasıl Gidilir?

Amintas Kral Mezarları Nerede, Nasıl Gidilir?
Amintas Kral Mezarları Nerede, Nasıl Gidilir?

Amintas Kral Mezarlıkları nerededir? Amintas Kral Mezarlarına nasıl gidilir? Amintas Kral Mezarlarında gezilebilecek nereler vardır? Amintas Kral Mezarları hangi şehirdedir? Amintas Kral Mezarları tarihçesi nedir? Amintas Kral Mezarları önemi nedir? Amintas Kral Mezarları hakkında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Amintas Kral Mezarları Nerededir?

Amintas Kral Mezarları, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer almaktadır. Likya döneminden kalan Amintas Kral Mezarları kayalara oyulmuş kaya mezarlığı şeklindedir.

Amintas Kral Mezarları, Muğla’da bulunan kaya mezarları örneklerinden en güzel olanları içerisinde yer almaktadır.

Amintas Kral Mezarlarına yaklaşık yüz basamak merdiven çıktıktan sonra ulaşım sağlayabilirsiniz. Likya dönemine ait olan bu mezarlar, Likya döneminde yaşayan yüksek insanlar için yapılmıştır. Amintas Kral Mezarları, Fethiye Körfez ve Şovalye Adası manzarasını da görmektedir.

Amintas Kral Mezarlarına Nasıl Gidilir?

Amintas Kral Mezarları, Muğla’nın Fethiye sınırları içerisinde yer almaktadır. Amintas Kral Mezarlarına gitmek için öncelikle Fethiye’ye gelmeniz gerekir. Daha sonra Fethiye merkeze geldikten sonra yaklaşık olarak 4 kilometre yürümeniz gerekmektedir.

4 kilometre geldikten sonra mezarların bulunduğu dağın eteklerine gelmiş olacaksınız.

Dağın eteğine geldikten sonra yaklaşık olarak yüz basamaklı bir merdiven çıkacak karşınıza. Yüz basamaklı merdiveni çıkarken doğanın eşsiz manzarasını görmeniz mümkündür. Merdiven bittikten sonra mezarlara ulaşmış olacaksınız.

Amintas Kral Mezarlarını ziyaret etmek ücretlidir. Müze kartı olanlar ücret vermeden burayı gezebilirler. Ayrıca burası haftanın 7 günü açıktır. Amintas Kral Mezarlarına yılın 15 Nisan ile 2 Ekim aylarında saat sabah 09:00 ile akşam 20:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında ise 3 Ekim ile 14 Nisan ayları arasında sabah saat 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret etmeniz mümkündür.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış