familycouple
setuprateenter

Altınoluk Nerede, Nasıl Gidilir?

Altınoluk Nerede, Nasıl Gidilir?
Altınoluk Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizde dikkat çeken tarihi ve turistik alanlara sahip olan şehirler arasında Balıkesir yer almaktadır. Balıkesir, bilhassa yaz tatili yapmak amacıyla sıklıkla tercih edilmektedir. Balıkesir denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri de Altınoluk’tur.

Edremit Körfezi ve Kazdağı eteklerinde bulunan Altınoluk, Kuzey Ege’de tatil yapmak amacıyla en fazla tercih edilen yerlerden biridir. Altınoluk, Yunan mitolojisindeki efsanelere benzersiz doğal güzellikleri ve tarihi varlıklarıyla konu olmuştur. Ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Balıkesir merkez ile Altınoluk arası yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir. Balıkesir Edremit Kocaseyit Havaalanı’yla Altınoluk’a İzmir Çanakkale yolu D550-E87 üzerinden yaklaşık 32 dakika içerisinde ulaşım sağlamak mümkündür. Altınoluk ve havaalanı arasındaki mesafe 32,5 kilometre kadardır.

Altınoluk'a Nasıl Gidilir?

Altınoluk'a erişim sağlamak için Balıkesir-Edremit istikametinde 110 kilometre, Çanakkale-Balıkesir istikametinde 100 kilometrelik bir mesafenin katedilmesi gerekmektedir. Altınoluk'a ulaşım sağlamak için özel araçların yanı sıra otobüs kullanımı da mümkündür. İstanbul-Balıkesir arasındaki mesafe 263 kilometredir. İstanbul ve Balıkesir arası ise yaklaşık olarak 3 saat kadar sürmektedir. İstanbul ve Altınoluk arası mesafe 390 kilometredir. 390 kilometrelik mesafe yaklaşık olarak 4 saat 20 dakika kadar sürmektedir. Ankara ve Balıkesir arası mesafe 535 kilometredir. Altınoluk’a ulaşmak için yaz tatilinde yola çıkanlar D200 yolu üzerinden 5 saat 42 dakikada rahat bir şekilde ulaşabilirler.

Altınoluk Gezilecek Yerler

Sarıkız Tepesi:Kazdağları’nın en yüksek noktası olarak bilinen Zeus’un tahtı Sarıkız Tepesi, Altınoluk’un kusursuz güzellikleri arasında bulunmaktadır. Midilli Adası ve Edremit Körfezi’ni Sarıkız Tepesi’nden seyretmek mümkündür. Eşsiz bir manzaraya sahip olan Sarıkız Tepesi’ne yapılan doğa yürüyüşünden sonra ulaşılmaktadır. Sarıkız Tepesi, konu olduğu efsaneler ile ön plana çıkmıştır.

Şahinderesi Kanyonu:Şahinderesi Kanyonu, Altınoluk’a gidildiğinde ziyaret edilmeden dönülmemesi gereken bir konumdur. Kazdağı’nın batı yamaçlarında yer almaktadır. 27 kilometrelik uzunlukta olan kanyon bir rehber eşliğinde de gezilebilmektedir.

Tahtakuşlar Etnografya Müzesi:Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, ilk köy müzesi olarak bilinmektedir. Bu müzede Orta Asya’da göç eden Türk boylarının kültürleri, kendi öz giyimleri, aletleri, halıları ve çadırları sergilenmektedir. Ülkemizin ilk özel etnografya müzesi olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, 1991 senesinde açılmıştır. Ayrıca müzede dünyanın en büyük deri sırtlı deniz kaplumbağası da sergilenmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış