familycouple
setuprateenter

Alinda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Alinda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Alinda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Alinda Antik Kenti nerededir? Alinda Antik Kentine nasıl gidilir? Alinda Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Alinda Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Alinda Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Alinda Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Alinda Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Alinda Antik Kenti Nerededir?

Alinda Antik Kenti, Aydın ilinin Karpuzlu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Antik çağdan kalma tarihi bir yer olan Alinda Antik Kenti, Karia’nın en önemli kentlerinden bir tanesi olarak gösterilmektedir.

Eski dönemlerden kalma tarihi bir yer olduğu için kent kalıntılarının yanı sıra Karpuzlu Ovasına uzandığı için enfes bir manzaraya sahiptir. Burayı ünlü yapan şey ise Karia Kraliçe Ada olmuştur. Alinda Antik Kenti, milattan önce 340 yılında kurulmuştur. Karpuzlu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Alinda Antik Kenti, kesinlikle görülmesi gereken tarihi yerlerden bir tanesidir. Muhteşem bir manzaraya ve güzelliğe sahiptir. Antik çağ döneminde inşa edilen ve günümüze kadar sağlam kalan Alinda Antik Kenti içerisinde, akropol, tiyatro, nekropol ve akropol içerisinde bulunan iki tapınak vardır.

Tarihi olarak büyük bir öneme sahip olan Alinda Antik Kenti, Aydın ilinin Karpuzlu ilçesinin Orta Mahallesinde yer almaktadır.

Alinda Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Alinda Antik Kentine gidebilmek için öncelikle Aydın ili merkezine ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Buradan kendi aracınız yoksa eğer Aydın ili otogarından veya merkezinden kalkan ve ayrıca Karpuzlu ilçesine hareket eden toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.

Alinda Antik Kentine gitmek için şahsi aracınızı kullanacaksanız eğer Çine Karpuzlu yolu üzerinden tabelalar yardımı ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alinda Antik Kentine girişler ücretsizdir. Ancak bu antik kente belirli giriş saatleri bulunmaktadır. 15 Nisan ve 2 Ekim tarihleri arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 19:00 saatleri arasında burayı ziyaret edebilirsiniz. 3 Ekim ile 14 Nisan tarihleri arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 17:00 saatleri arasında Alinda Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış