familycouple
setuprateenter

Alanya'da Gezilecek Yerler Listesi

Alanya'da Gezilecek Yerler Listesi
Alanya'da Gezilecek Yerler Listesi

Alanya, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Yeşilin mavi ile buluştuğu yer olan Alanya, Akdeniz kıyında olup Antalya merkeze olan uzaklığı ise 133 kilometredir. Ülkemizde yaz turizmi dendiği zaman akla ilk olarak Alanya gelmektedir.

Alanya özellikle her yıl yaz mevsiminde yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Alanya’ya gezi için gelenler 3 günde gezilerini tamamlayabilirler. Alanya’nın şüphesiz en popüler zamanı ise Nisan ayının başlarında başlamaktadır. Eylül ayına kadar ise sezon devam etmektedir. Alanya’da mükemmel bir yaz tatili geçirmek isteyenler Eylül ve Nisan aylarında gidebilirler.

Alanya’ya müze gezileri için gelenler Müzekartı ile bu müzelere ücretsiz girebilirsiniz. Müzekartınız ile Alanya’daki müzeleri kolaylıkla gezebilirsiniz. Alanya’da gezip görmeniz gereken yerleri sizler için aşağıda özellikleri ile sıraladık.

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi, Alanya’nın tarihi ve simgesel yapılarından bir tanesidir. Denize olan uzaklığı yaklaşık olarak 250 metre civarında olan Alanya Kalesi, Helenistik dönemde inşa edilmiştir.

İnşasından sonra 13. yüzyılda tekrar Selçuklu sultanı olan Birinci Alaeddin Keykubad tarafından düzenlenmiştir.

Alaeddin Keykubad düzenlettikten sonra burayı kale haline getirmiştir. Bu kalenin toplamda 83 kulesi, 140 burçtan oluşan kalesi ve 1200 kadar sarnıcı bulunmaktadır. Alanya Kalesi sekizgen bir minareye sahiptir.

Kızılkule

Kızılkule, Birinci Alaeddin Keykubad tarafından 1226 yılında yapılmıştır. Kızılkule, Akdeniz bölgesinin savunma yapılarından en güzel ve eşsiz olanıdır. Bu kale Alanya limanını, Alanya Kalesini ve tersaneyi deniz yönünden gelebilecek saldırılara karşı korumaktadır.

Sekizgen bir yapıya sahip olan Kızılkule, toplamda beş kattan oluşmaktadır. Kızılkule adını kırmızı tuğlalarından almıştır.

Eski dönemlerde taş blokları belli bir yüksekliğe kaldırmak güç olduğu için kule kırmızı tuğlalar ile örülmüştür.

Alanya Tersanesi

Alanya Tersanesi, Birinci Alaeddin Keykubat’ın emri ile 1227 yıllarında inşasına başlanmıştır. Ancak bu yapının inşası 1228 yılında tamamlanmıştır. Alanya Tersanesi, Kızılkule’nin yanında yer almaktadır. Kemerli beş gözden oluşan bu tersane, Alanya’da gün ışığından en fazla yararlanan yerdir.

Bu tersane içerisinde Sultan Keykubat’ın çeşitli tarihi rozetleri ve arması ile süslenen bir yazıt bulunmaktadır.

Selçuklular döneminde günümüze kadar korunaklı bir şekilde hiç bozulmadan güzelliğini koruyan tek tersane olan Alanya Tersanesi, görülmeye değer tarihi kalıntılar arasında yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış