familycouple
setuprateenter

Alanya Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Alanya Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Alanya Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Alanya Kalesi nerededir? Alanya Kalesine nasıl gidilir? Alanya Kalesi hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Alanya Kalesi ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Alanya Kalesinin turistik açıdan önemi nedir? Alanya Kalesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Alanya Kalesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Alanya Kalesi Nerededir?

Antalya ilinin Alanya ilçesi sınırları içerisinde yer alan Alanya Kalesi, oldukça turistik tarihi değerlerimiz arasında yer almaktadır. Alanya Kalesi’nin etrafı 6,5 kilometrelik surlar ile çevrilidir.

Yaklaşık olarak 10 hektarlık bir yarımada üzerine kurulu olan Alanya Kalesi, Osmanlı, Roma, Bizans, Selçuklu ve Helenistik dönemde yaşayan pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Alanya Kalesi’nin toplamda 83 kulesi ve 140 burcu vardır. Ortaçağda bu kentin su ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına 1200’e yakın sarnıç inşa edilmiştir. Bu sarnıçlar günümüzde halen kullanılmaktadır.

Alanya’nın simgesi olan Alanya Kalesi’nin tam olarak kuruluş tarihi bilinmemektedir. Milattan önce 2. yüzyılda Korakesion adıyla kurulan bu yer o dönemlerde korsan limanı merkezi haline gelmiştir. Milattan önce 65. yüzyılda ise Roma’ya ev sahipliği yapmıştır. Roma döneminde bu kalenin surları genişletilerek yeni binalar inşa edilmiştir. Bizans döneminde Alanya Kalesi Kalonoros yani güzel dağ olarak anılmıştır.

Alanya Kalesini ziyarete gelen tatilcilerin özellikle günbatımını burada seyretmesi şiddetle tavsiye edilmektedir. Buraya gelerek bu enfes manzara karşısında mükemmel fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Alanya Kalesine Nasıl Gidilir?

Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer alan Alanya Kalesine belli saatler aralığında girip gezebilirsiniz. Ayrıca Alanya Kalesine girişler ücretlidir.

Yaz aylarında burayı ziyaret gelen tatilciler sabah 08:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında burayı ziyaret edebilir. Kış aylarında ziyarete gelen tatilciler 08:00 ile 17:00 saatleri arasında Alanya Kalesini ziyaret edebilirler.

Alanya Kalesi dini bayramların birinci günü saat 13:00’a kadar kapalıdır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış