familycouple
setuprateenter

Alabanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Alabanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Alabanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Alabanda Antik Kenti nerede? Alabanda Antik Kenti nasıl gidilir? Alabanda Antik Kenti ziyaret saatleri? Alabanda Antik Kenti giriş ücreti? Gibi tüm soruları sizin için bu yazımızda detaylı şekilde cevaplandırıyoruz. Alabanda Antik Kenti hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Alabanda Antik Kenti Aydın ilimizin il sınırları içerisinde bulunmaktadır. Aydın ili Çine ilçesindeki Alabanda Antik Kenti, ilçeye 9km uzaklıktadır. Antik Çağ kenti MÖ 4 YY da Karya tarafından kurulmuştur. Alabanda antik kentinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Kent Karia bölgesinin en önemli kentleri arasında yer almaktadır. Kral Kar’ın oğlu Alabandos mühim bir at yarışını kazandıktan sonra bu kente Alabanda ismini vermiştir.

Alabanda at yarışı ya da at zaferi anlamına gelmektedir. Alabanda Antik Kenti tarihte birbirinden farklı pek çok medeniyete ve topluluğu hizmet sunmuştur. Antik kent içerisinde gerçekleştirilen kazılar sonrasında çok sayıda tarihi kalıntıya rastlanmıştır. Agora, roma hamamı ve tiyatro Alabanda Antik Kentindeki en görkemli yapılardan bazılarıdır. Kent surları ve Apollan tapınağı da antik kentteki görülmesi gereken yapılardandır. Alabanda Antik Kentine gittiğinizde dikkat çekici olan bu yapıları ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. 

Alabanda Antik Kenti Nerede?

Muhteşem ve büyüleyici güzelliğe sahip Alabanda Antik Kenti, Aydın ilimizin Çine ilçesine bağlı olan Araphisar köyündedir.

Alabanda Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Alabanda Antik Kentine ulaşım çok kolaydır ve birbirinden farklı şekilde ulaşım mümkündür. Antik kente giden yol tamamen asfalttandır. Bu nedenle Alabanda Antik Kentine ulaşım çok kolay ve konforlu şekilde sağlanmaktadır. Alabanda Antik Kentini ziyaret etmek istediğinizde kendi aracınızla tabelaları takip ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Alabanda Antik Kentine gitmek için önce Aydın iline buradan da Çine ilçesine gitmeniz gerekmektedir. Çine ilçesinden Araphisar köyüne giden toplu taşıma araçlarını kullanarak Antik kente gidebilirsiniz.

Alabanda Antik Kenti Ziyaret Saatleri

Alabanda Antik Kentini yazın 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Kışın ise 08:00 ile 17:00 saatleri arasında antik kent ziyaretçilerine açıktır. 

Alabanda Antik Kenti Giriş Ücreti

Alabanda Antik Kentini giriş ücretlidir fakat çok uygundur. Antik kentte müze kart geçerlidir. Müze kartınızı kullanarak haftanın her günü uygun ziyaret saatleri arasında ücretsiz olarak Alabanda Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış