familycouple
setuprateenter

Afrodisias Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Afrodisias Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Afrodisias Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Afrodisias Antik Kenti, Ülkemizin önde gelen ve tarihsel bakımdan önem arz eden antik kentlerinden biridir. Dünya genelindeki tarih meraklısı pek çok birey tarafından ziyaret edilen Afrodisias Antik Kenti, Ülkemizin en önemli tarihi hazinelerinden bir tanesidir. Unesco, son zamanlarda, 2017 yılında Afrodisias Antik Kenti'ni dünya tarihindeki önemini doğrulayarak Afrodisias Antik Kenti'ni Dünya tarihi Mirasına kabul etmiştir.

Afrodisias Antik Kenti Nerede?

Tarihi dokusu ile ziyaretçilerini mest eden Afrodisias Antik Kenti, Ege Bölgemizin en güzel şehirlerinden biri olan Aydın ilimizdedir. Aydın ili Karacasu ilçesine bağlı Gayre Mahallesindeki Afrodisias Antik Kenti, ismini aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’ten almıştır. Afrodisias Antik Kenti, Ülkemizin en önemli tarihi değerlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Afrodisias Antik Kenti, tüm ihtişamı ile her mevsim misafirlerini ağırlamaktadır.

Her noktasında ayrı bir güzel olan ve eski yapıları içerisinde barındıran Afrodisias Antik Kenti, büyüleyici görünüme sahip Dangalaz Çayının bulunduğu vadide konumlanmıştır. Konumundan dolayı ayrı bir güzelliğe sahip olan Afrodisias Antik Kenti, devasa büyüklüktedir. Roma çağında Aphrodite kültüyle tanınmış Afrodisias Antik Kenti, deniz seviyesinden 600 mt yükseklikteki plato üstünde konumlanmıştır. Yapıların çok iyi korunmuş olan Afrodisias Antik Kentine ulaşım son kolay şekilde sağlanabilmektedir.

Afrodisias Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?

Afrodisias Antik Kentine ulaşım farklı yöntemlerle rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarından olan Afrodisias Antik Kentine özel aracınızı kullanarak gitmeyi tercih edebilirsiniz. Aydın il merkezine ulaştıktan sonra Nazilli yol güzergahını takip edebilirsiniz. Nazilli ilçesinden sonra yok kenarında bulunan tabelaları takip ederek Afrodisias Antik Kentine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Minibüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak, Geyre mahallesindeki Afrodisias Antik Kenti'ne gidebilirsiniz.  Tarihi kalıntıları ile her yıl yerli ve yabancı binlerce tatilciyi ağırlayan Afrodisias Antik Kenti, Aydın ilçe merkezine 90 km uzaklıktadır. Kuşadası'na ortalama olarak 140 km, Denizli ilçe merkezine ise 110 kilometre uzaklıktaki Afrodisias Antik Kentini ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Afrodisias Antik Kenti Giriş Ücreti

Antik kente giriş ücreti bulunmaktadır ve çok uygundur. Müze Kart sahipleri Antik kente ücretsiz girebilmektedir.

Afrodisias Antik Kenti Ziyaret Saatleri

Afrodisias Antik Kenti haftanın 7 günü ziyarete açıktır.  Yaz dönemi 08:30 – 19:00 saatleri arası Kışın ise 08:30 – 17:00 saatleri arası Afrodisias Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış