familycouple
setuprateenter

Adanda Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adanda Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Adanda Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adanda Kalesi nerededir? Adanda Kalesine nasıl gidilir? Adanda Kalesi’nde gezilecek yerler nerelerdir? Adanda Kalesi hangi il sınırları içerisinde bulunmaktadır? Adanda Kalesi girişleri ücretli mi? Adanda Kalesi hakkında aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Adanda Kalesi Nerededir?

Adanda Kalesi, Antalya ile sınırları içerisinde yer almaktadır. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan Adanda Kalesi, Gazipaşa’ya yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıktadır.

Gazipaşa’nın kuzeyinde yer alan Adanda Kalesi, sarp bir tepede yer almaktadır.

Adanda Kalesinin antik dönemdeki asıl adı Cilicia Aspera’dır. Adanda Kalesinin surları dairesel şekilde uzanmaktadır. Mükemmel bir işçilik ile yapılmış olan bu kalenin görünümü oldukça etkileyicidir.

Adanda Kalesinin girişinde bir adak taşı bulunmaktadır. Sanat tarihinde bu adak taşı oldukça değerli bir taş olarak görülmektedir. Kalenin içerisinde ayrıca mezar taşları ve bir sarnıç kalıntısı bulunmaktadır.

Adanda Kalesine Nasıl Gidilir?

Adanda Kalesi, Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde yer almaktadır. Bu kalenin Gazipaşa’ya olan uzaklığı yaklaşık olarak 15 kilometre kadardır. Antalya’dan Gazipaşa’ya gidebilmek için Antalya otogarından Alanya Gazipaşa otobüsleri her yarım saatte bir kalkmaktadır.

Bunun yanı sıra Antalya havaalanından havaş aracılığı ile Gazipaşa’ya gidebilirsiniz. Ayrıca Gazipaşa havalimanına iniş yapan yolcular taksi veya havaş aracılığı ile Gazipaşa’nın merkezine gidebilir. Buradan Adanda Kalesine doğru giden halk otobüslerine binip bu kaleye ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış