familycouple
setuprateenter

57. Alay Şehitliği Nerede, Nasıl Gidilir?

57. Alay Şehitliği Nerede, Nasıl Gidilir?
57. Alay Şehitliği Nerede, Nasıl Gidilir?

Her sene 18 Mart tarihinde Çanakkale Şehitleri anılmaktadır. Büyük Türk ordusu düşmanları denizin derin sularına hapsetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum” sözü ile tarihe geçmiştir. 57. Piyade Alayı, Osmanlı İmparatorluğu ordusuna ilişkili alay olarak bilinmektedir. Çanakkale Kara Muharebeleri’nin kökeni olarak kabul edilen Anzak Çıkarması ve sonralarında meydana gelen muharebelerdeki başarısı ile ön plana çıkmaktadır. Osmanlı Padişahlarından V. Mehmed tarafından Alay pek çok ödüle layık görülmüştür. Alayın 30 Kasım 1915’te almış olduğu ödüller arasında, Gümüş ve Altın İmtiyaz Madalyaları ve Harp Madalyası bulunmaktadır.

57. Piyade Alayı, Osmanlı İmparatorluğu ordusu ile ilişkilidir. Çanakkale Kara Muharebeleri’nin kökeni olarak bilinen Anzak Çıkarması ve sonralarında meydana gelen muharebelerdeki başarısı ile tanınmaktadır. 57. Alay, Çanakkale Savaşı esnasında, 15 Nisan 1915 tarihinde Anzak Çıkarmasını bastırmıştır. Anzak Çıkarmasını bastırması ve vermiş oldukları büyük kayıplardan dolayı efsane haline gelmiş olan bir Alaydır. 57. Alay, 30 Kasım 1915’te Osmanlı Padişahı V. Mehmed aracılığı ile Gümüş ve Altın İmtiyaz Madalyaları ve Harp Madalyasıyla ödüle layık görülmüştür. 57. Piyade Alayı, 19. Piyade Tümenine ilişkili üç alaydan biri olmaktadır. Tekirdağ'ın Yarkışla mıntıkasında, 1 Şubat 1915 tarihinde kurulmuştur.

Hakiki şehitlik Bomba Sırtı’nın güneyin uç kısmında, Çataldere Vadisi’nin içerisinde yer almaktadır. 57. Alay, Yarbay Hüseyin Avni Bey komutasında olup 19. Tümen’e bağlıdır. 57. Alay, yabancı kuvvetlerin ilk çıkarmasında Arıburnu Cephesi’ne doğru ilerlemişlerdir. 57.Alay Anzak askerlerini hem ilk olarak karşılayıp hem de sonrasında geri püskürten Türk kuvvetidir. Bu cephede ilk defa 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal’in liderlik ve cesaret nitelikleri meydana çıkmıştır.

57. Alay Şehitliği ve Anıtı Nerede?

57. Alay Şehitliği ve Anıtı, Çanakkale şehrimizin Ecebat ilçesinin sınırlarında yer almaktadır. Başka bir söyleyiş ile Gelibolu Yarımadasında Kanlısırt’ta yer almaktadır.

57. Alay Şehitliği ve Anıtı Nasıl Gidilir?

Gelibolu Yarımadası’nda Kanlısırt’ta yer alır. Çanakkale kent merkezinden bu bölgeye feribot seferleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış