familycouple
setuprateenter
Patara Plajı
Patara Plajı

Patara Plajı yalnızca Ülkemizin değil, Dünyanın en güzel plajlarından birisidir. Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğu ile neredeyse gizli kalmış bir cennet özelliğindedir. Maldivler’i anımsatan beyaz kumsalı ile denizin keyfine ulaşabileceğiniz bu plaj, tatilinizi unutulmaz yapacak.

Çevresel tatil kavramının Ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlayan Patara Plajı, tam anlamıyla yerli ve yabancı bütün turistleri kendine çekiyor. Tarihi ve doğası ile Patara’da sizleri bekleyen pek şey mevcut.

Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?

Patara Plajı, Kalkan’a yalnızca 15 kilometre mesafede yer almaktadır. Akdeniz’in en muhteşem beldelerine gidebileceğiniz, tabiatı ile ünlü olan D400 karayolunu kullanarak Patara Plajı’na gidebilirsiniz.  Fethiye’den 81, Kaş’tan 45, Antalya’dan 376 km mesafede yer alan Patara Plajı’na araç ile çok kolay bir biçimde gidebileceğiniz gibi, Fethiye, Kaş güzergahında sefer yapan otobüslerden, Ovaköy’ de inerek ortalama 3.5 km’lik yürüyüş yahut taksi seyahati ile Patara’ya gidebilirsiniz.

Patara Plajı Kum Tepeleri

Patara Plajı’nda, görüntünün hazzına varabilmeniz için doğa oldukça cömert davranmış. 18km uzunluğundaki kumsalda, tamamen natürel biçimde oluşan kum tepelerinin görüntüsünü izleyebilir, isterseniz eşsiz fotoğraflar çektirebilirsiniz. Kumsalın orta bölümlerinde yoğunlaşmış olan kum tepeleri, Patara Plajı’na kusursuz bir atmosfer sağlıyor. Özellikle gün batarken, kum tepelerinin üstünde başka hiçbir yerde gözlemleyemeyeceğiniz bir manzaraya şahit olacaksınız.

Patara Antik Kenti

Patara tatilcilere yalnızca doğa ve manzara sunmuyor, aynı anda Likya uygarlığının en önemli yapıtlarını görebileceğiniz, muazzam bir antik kente de ulaşabilmenizi mümkün kılıyor.

Tepecik Akropolünde bulunan seramik parçaları, Orta Tunç Çağı özelikleri barındırmaktadır. Tepecik'in doğu yamacı eteklerinde ele geçen, Demir Çağı öncesine ait taş balta Patara'nın tarihinin ne kadar eskilere dayandığının kanıtıdır. Xanthos Vadisi'nde denize açılabilecek tek nokta olması sebebiyle tarih süresince önemli kent olma özelliğini her çağda sürdürmüştür.

Patara Plajı’nda Yeme İçme

Patara Plajı yeme içme seçenekleri oldukça fazla çeşide sahip. Hepimiz tarafından Patara olarak bilinse de aslında ismi Gelemiş olan beldede çok sayıda restoran ve kafe yer almaktadır. Patara’da hem tabiata hem tarihe hem de eşsiz lezzetlere doymak fazlasıyla muhtemel.  Patara’da, düşünülenin tersine en çok beğenilen tat pidedir.

Patara plajı çevresinde pek çok pide restoranı bulabilirsiniz, özellikle yörenin lezzetli etleri ile yapılan kuşbaşılı pideyi kesinlikle denemelisiniz. Etli pidelere alternatif olarak, taze balıklar da tatilciler için muhteşem bir seçenek olacaktır.

Patara Kiralık Villalar

Patara Plajı, Ülkemizde gün batımını izleyebileceğiniz en güzel nokta. Kusursuz bir atmosfere sahip olan bu plaj, özellikle güneş batarken neredeyse bir kartpostal gibi görüntüye bürünüyor. Batıya doğru ilerleyen ve bembeyaz kumlarla kaplı uzun kumsalı ile ünlü olan Patara Plajı, güneş batarken fotoğraf hayranları için benzersiz bir ortama dönüşüyor. Şayet Patara Plajı’na gitmeyi planlıyorsanız, Patara kiralık villa tatilinde gün batımını gözlemlemeden tatilinizi bitirmeyin. Zamanınız kısıtlı olsa dahi, akşam saatlerine doğru bir zamanda Patara plajını ziyaret ederek bu manzaraya kesinlikle tanık olun.

Patara Plajından Sonra Gidilecek Yerler

Patara Plajı’ndan sonra kuşkusuz Patara Antik Kentine doğru yol almalısınız. Kumlar içerisindeki bulunan antik şehir, aynı zamanda Likya’yı görmenize hem de çok daha keyifli bir tatil yaşamanıza imkân sağlayacak. Tepecik çevresinde yer alan Patara Deniz Feneri de ziyaret etmeniz gereken bir başka alan. Bütün bunların yanı sıra, Gelemiş Köyü içerisinde istirahat edebilir ve yeşiller arasındaki bu köyde bir şeyler tadabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış